Noutati :

Traian Basescu a anuntat ca demisioneaza! VEZI aici care e conditia!

6 aprilie, 2012 - 09:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte cu o singura conditie: opozitia sa reviziuiasca Constitutia Romaniei. Seful statului le scrie liderilor Opozitiei, amintindu-le in ajunul congresului USL de necesitatea revizuirii Constitutiei, promitand ca isi va da demisia din functie daca mandatul prezidential va fi readus la durata de patru ani. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis vineri, 6 aprilie a.c., cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Va prezentam integral textul scrisorii:

Stimate domnule Presedinte,
Imi este cunoscut faptul ca in cursul zilei de 7 aprilie 2012 se desfasoara Congresul Extraordinar al partidului pe care il conduceti. Consecvent ideii de respectare a votului electoratului ?i principiilor Constitutiei imi permit sa va reamintesc faptul ca prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral si maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect cu propuneri adecvate l-am ridicat si in cadrul consultarilor care au avut loc la Palatul Cotroceni in data de 6 februarie 2012.

Din pacate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constitutiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a ramas pana astazi fara un raspuns oficial din partea partidului dumneavoastra.

Avand in vedere credinta mea ca organele colective de conducere ale partidelor sunt cele care trebuie antrenate in deciziile importante pentru tara, va adresez rugamintea respectoasa de a supune Congresului Extraordinar al partidului pe care il conduceti urmatoarele propuneri avand ca obiectiv respectarea votului romanilor:

1. Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastra la procesul de revizuire a Constitutiei pentru punerea acesteia in acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);

2. Revizuirea ar trebui sa includa si reducerea mandatului Presedintelui Romaniei la 4 ani astfel incat alegerile parlamentare si prezidentiale sa se desfasoare simultan;

3. Lucrarile pentru adoptarea legii de revizuire a Constitutiei ar trebui sa se desfasoare astfel incat legea de revizuire a Constitutiei sa fie supusa referendumului cu ocazia alegerilor locale.

In cazul in care veti accepta revizuirea Constitutiei asa cum ea a fost ceruta prin referendumul din noiembrie 2009, dar si propunerea mea de reducere a mandatului presedintelui la 4 ani, va garantez ca in timp util voi demisiona din functia de presedinte al Romaniei, astfel incat alegerile legislative din noiembrie 2012 sa se desfasoare simultan cu alegerile prezidentiale.

Consider ca o astfel de abordare este in masura a da oamenilor politici ocazia sa respecte inscrisul constitutional de la art. 2 din Constitutia Romaniei care precizeaza dreptul de exercitare a suveranitatii nationale a poporului roman prin referendum.

In acelasi timp, apreciez ca revenirea la mandatul de 4 ani pentru Presedintele Romaniei este necesara in perspectiva consolidarii deplinei democratii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. daca Ponta si Antonescu au cojones ar trebui sa fie de acord, li se ofera lupu pe tava si ei sigur vor refuza ppt ca habar n-au ce sa faca!

  2. Neseriozitatea politicienilor duce Ro spre intunerik lipsa orizontului si lacomia politicienilor de a poseda valori materiale este distructiva pentru TARA.Startul spre infractiune s adat dupa ce societatea socialista bazata pe egalitate sociala a fost subminata de fortze externe ce ERAU F GELOASE PE ROMANIA CARE AJUNSESE LA SCHIMBURI BILATERALE CU INTREG MAPAMONDUL !