Traficul de persoane, analizat la rece de elevi si studenti din vestul tarii! Voluntarii pregatesc actiuni de prevenire!


TIMISOARA. Cateva zeci de elevi si studenti din judetele Arad, Caras-Severin si Timis vor invata cum poate fi prevenit traficul de persoane si vor lua initiativa in scoli si in comunitatile locale.

O campanie a Centrului Regional Timisoara din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane impreuna cu ONG-urile locale vizeaza pregatirea tinerilor voluntari in ceea ce priveste traficul de persoane. Instruirea celor 25 de tineri din cele trei judete va avea loc in perioada 22-24 februarie, in tabara de la Cheveres.

Formarea voluntarilor se va baza pe transmiterea de informatii cu privire la tendintele si caracteristicile fenomenului de trafic de persoane, ei vor urmari filme pe aceasta tema, vor invata despre fenomen in urma unor studii de caz. Mai mult, vor afla cum se organizeaza si se deruleaza o campanie de prevenire cu exemple concrete si voluntarii insisi vor stabili un plan de campanie, urmand ca activitatile sa fie derulate in scolile sau comunitatile pe care le reprezinta”, ne-a spus Ana-Maria Cordun, inspector de specialitate in cadrul Centrului Regional Timisoara.

Dupa ce au invatat cum sa pregateasca o asemenea campanie, tinerii vor organiza activitati pe aceasta tema in scolile din care provin, dar vor pregati si actiuni comune la nivelul oraselor din Timis, Caras-Severin si Arad.

Organizatiile neguvernamentale care participa la proiect sunt Asociatia Generatie Tanara, SCOP – Timisoara, Organizatia Salvati Copiii, Timis, Fundatia Filantropia Timisoara, Asociatia World Teach Timisoara, Fundatia ProPrietenia Arad.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.