Noutati :

Trafic ingreunat. Lucrarile de largire la 4 benzi a drumului spre Autostrada Vestului, prin Giarmata, in linie dreapta. Se pregateste santierul pentru tronsonul catre Timisoara, prin Dumbravita. Video

28 decembrie, 2020 - 10:48 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Se circula incet si cu atentie sporita pe drumul care leaga Timisoara de Autostrada Vestului, drum ce trece pe langa Giarmata. Santierul pentru largirea lui la 4 benzi este deschis inca din toamna, iar utilajele pot fi vazute la lucru.

CITESTE SI: ‘E inceputul sfarsitului pandemiei de coronavirus’. Medicii Cristian Oancea, Teodora Moisil, Virgil Musta si Ciprian Gindac, dupa primele vaccinuri facute la Timisoara, la Spitalul Victor Babes. Video 

Potrivit reprezentanților Consiliului Judetean Timis, s-a realizat caseta și s-a turnat balastul pe o distanță de 2.5 km, pe ambele părți ale drumului.

Chiar daca sunt montate balize care semnalizeaza lucrarile, drumul fiind in lucru este surpat pe margini, asa ca soferii trebuie sa circule cu prudenta.

Recent, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica a mers pe santierul de pe DJ 691, Timisoara – Dumbravita – Giarmata – A1, unde a abordat cu constructorul problema pistei de biciclete pe raza comunei Dumbravita, ce nu a fost cuprinsa in proiectul ce are in componenta 2 loturi.

Seful CJT a cerut specialistilor din Consiliul Judetean sa gaseasca o solutie pentru o legatura fara intrerupere, pentru biciclisti, intre Timisoara si Giarmata.

Soseaua va fi modernizata si largita pe o distanta totala de 10 km si sunt prevazute si 12 statii de transport public.

In acest moment, se lucreaza pe tronsonul Centura – nod rutier A1. Pe acest segment este cuprinsa deja in proiect si o pista de biciclete, cu doua benzi de cate 1 metru fiecare, si se va monta parapet median de separare a benzilor de circulatie, pentru mai multa siguranta rutiera.

In locul intersectiilor semaforizate vom avea minigiratii si sensuri giratorii, pentru cresterea fluentei traficului.

Conform constructorului, pe sectorul Timisoara – Dumbravita – Centura se va intra in lucru la inceputul anului 2021, cand vremea va permite acest lucru.

Valoarea proiectului se ridica la peste 80 de milioane de lei. Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, de la bugetul national, dar si din fondurile Consiliului Judetean, cu o contributie de 2%.

Amplasamentul a fost predat catre constructor la inceputul lunii septembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am ieșit in urmă cu două săptămâni de pe autostradă și a trebuit să consult Google Maps, am crezut că sunt in Africa !
    Este foarte bine că se lărgește șoseaua, dar ca să faci legătură cu autostrada prin mijlocul unei localități nici in Africa nu se întâmplă !🤣🤣🤣🤣🤣🤣