Noutati :

Tortionarii comunisti, condamnati la despagubiri. 25% din venitul lor lunar va ajunge la cei persecutati

16 septembrie, 2013 - 09:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Tortionarii din perioada comunista condamnati definitiv pentru faptele lor vor fi nevoiti sa plateasca despagubiri. Prevederea apare intr-un proiect de lege supus dezbaterii publice.

Ministerul Justitiei a lansat luni in dezbatere publica proiectul de lege privind stabilirea platii unor despagubiri in sarcina persoanelor condamnate definitiv pentru savarsirea unor fapte impotriva persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata la data de 6 martie 1945.

Potrivit unui comunicat al MJ, prin acest proiect se propune instituirea unei sanctiuni pecuniare, cu titlu de despagubire, complementara sanctiunii penale, care sa fie platita lunar de persoanele condamnate definitiv pentru savarsirea unor fapte in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, indiferent de forma de participatie penala, care au avut ca urmare moartea, vatamarea corporala sau producerea unei dureri ori suferinte puternice, fizice ori psihice persoanelor persecutate de regimul totalitar comunist.

in acest sens, a fost prevazuta constituirea unui fond destinat platii drepturilor cuvenite, potrivit legii, persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata la data de 6 martie 1945, fond ce va fi alimentat din sumele platite cu titlu de despagubire de fostii tortionari condamnati definitiv.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...