Opinia Timisoarei

Toate operele din expozitia ‘Brancusi: surse romanesti si perspective universale’ au ajuns la Timisoara. Au fost transportate cu masini speciale si in conditii de securitate sporita. Video

TIMISOARA. Evaluate la peste o jumatate de miliard de euro, toate operele de arta care vor compune expozitia ”Brancusi: surse romanesti si perspective universale” de la Muzeul National de Arta din Timisoara au sosit cu masini speciale, in conditii de securitate maxima.

CITESTE SI: Sistemul ultramodern de securitate de la Timisoara cu care vor fi protejate cele peste 100 de opere din cea mai mare expozitie Constantin Brancusi din ultimii 50 de ani. Video 

CITESTE SI: ‘Sarutul’ lui Brancusi, recreat de public, la Timisoara, intr-un eveniment in premiera in Romania

”L-am adus pe Brancusi acasa! Au sosit la Muzeul National de Arta Timisoara toate operele de arta pentru expozitia Brancusi! Deoarece acestea au valoare de tezaur, au fost transportate cu masini speciale dotate cu sistem antisoc, sistem de ancorare si sistem de securitate complet inchis si izolat, care nu poate fi accesat din cabina. Transportul a fost urmarit prin satelit cu indicarea locatiei exacte a masinilor in orice moment. Lucrarile lui Brancusi se vor bucura de acelasi nivel ridicat de securitate si in interiorul Muzeului National de Arta Timisoara deoarece Consiliul Judetean Timis a investit in sistemul de supraveghere si control acces”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pe Facebook.

Piese precum Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele, vor putea fi admirate in cadrul expozitiei unice de la Timisoara, cea mai mare din ultimii 50 de ani, dedicata marelui artist Constantin Brancusi.

Cele peste 100 de piese vor fi montate in expozitie de catre o echipa de specialisti din Marea Britanie.

”Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” reprezinta o ocazie unica de a admira, in Romania, lucrarile cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele (Dra Pogany si Muza adormita), Somnul, Pestele sau Capul de copil, dar si de a descoperi lucrari mai putin cunoscute. Evenimentul este finantat de Consiliul Judetean Timis si organizat de Muzeul National de Arta Timisoara in parteneriat cu Fundatia Art Encounters si Institutul Francez din Romania”, a mai transmis Alin Nica.

Expozitia va avea loc in perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024 la Muzeul de Arta din Timisoara. Pretul biletelor porneste de la 100 de lei si ajunge la 22 de lei pentru studenti si pot fi achizitionate online de la adresa https://brancusi-2023.info/

Pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de bilete:
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” – 88 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” si toate celelalte expozitii MNArT – 100 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru studenti (cu carnet de student) – 22 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;
Gratuit pentru jurnalisti, presa scrisa si media (cu acreditare prealabila), prescolari si elevi, precum si profesorii sau invatatorii insotitori (1 insotitor la 10 prescolari/elevi), angajati ai muzeelor publice din Romania, membri ai asociatiei ghizilor acreditati din Timisoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilitati si insotitorii lor.

Toate veniturile rezultate din vanzarea de bilete vor merge catre Muzeul National de Arta din Timisoara pentru sustinerea infrastructurii si proiectelor acestuia.

Expozitia va fi deschisa dupa urmatorul program:
30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024
Miercuri – duminica: 10:00 – 20:00
Luni si marti, precum si in zilele de 24–26 si 31 decembrie 2023 si 1–2 ianuarie 2024: inchis

Exit mobile version