Noutati :

Timisul este pregatit sa aplice Legea Educatiei, chiar daca nu avem suficiente spatii si mai e nevoie de contabili

29 martie, 2011 - 11:53 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Lipsa spatiilor de invatamant si functionarea corecta din punct de vedere al personalitatii juridice a unitatilor de invatamant sunt principalele probleme din Timis care ingreuneaza punerea in aplicare a Legii Educatiei.

Noua Lege a Educatiei introduce cateva elemente noi in invatamant care au fost prezentate, astazi, la Colegiul Prefectural de catre Marin Popescu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Potrivit acestuia, una dintre masurile cu efect prevazute in noua Lege a Educatiei prevede ca cei care au obtinut trei ani consecutiv nota 7 la examenul de titularizare si care au ocupat acelasi post de 4 ani, se pot titulariza incepand de anul scolar viitor, pe acel post.

„Am avut 303 de solicitari in Timis, in baza acestei prevederi a legii. Am analizat cererile lor, iar dintre acestea, 196 au fost acceptate. Asadar, 196 de dascali se vor putea titulariza pe posturi, din start”, a declarat Marin Popescu.

O alta noutate este introducerea clasei pregatitoare, dar si programul „Scoala dupa scoala”. „Ca urmare a solicitarii parintilor se poate introduce acel program Scoala dupa scoala care va fi sustinut financiar de catre Ministerul Educatiei”, a mai explicat Popescu.

De asemenea, din anul scolar urmator se va introduce meseria de educator puericultor si titlul de profesor emerit. Angajarile se pot face pe perioada determinata si pe perioada nedeterminata. Examenele de titularizare se vor organiza la nivelul fiecarei unitati de invatamant, iar Consiliul de Administratie este cel care alege directorul si directorul adjunct al scolii.

In Timis exista si cateva lipsuri. Potrivit lui Marin Popescu, judetul Timis se confrunta cu lipsa spatiilor de invatamant, fiind primul pe tara la acest capitol. Totodata, multe scoli nu au personalitate juridica, iar pentru aceasta au nevoie de cont in trezorerie si mai ales de contabili.

„Avem un deficit de 32 de contabili in judetul Timis si nu putem sa deblocam posturi pentru aceasta resursa umana. Am demarat discutiile cu Directia Judeteana a Finantelor Publice pentru gasirea de solutii”, a mai declarat seful ISJ Timis.

In judetul Timis sunt inscrisi la scoala 103.000 de elevi. In acelasi timp sunt angajate 9.000 de cadre didactice in sistemul de invatamant din Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...