Noutati :

Timisul, codas la programul Casa Verde. Banii care ar putea ajunge la noi vor lua drumul altor judete

12 iulie, 2011 - 12:49 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Timisenii nu se inghesuie sa depuna dosare pe programul Casa Verde si sa isi instaleze panouri solare. Spre deosebire de alte judete, care au terminat deja fondurile, la noi s-a folosit doar 60% din suma.

Energia de la soare nu prinde in Timis. Pana in 8 iulie, doar 312 timiseni si-au depus documentatiile necesare la Agentia pentru Protectia Mediului. Aceasta in conditiile in care foarte multe judete deja si-au terminat fondurile din sesiunea inceputa la 1 iunie, ceea ce inseamna ca pana la finalul sesiunii, banii pe care timisenii nu i-au vrut vor ajunge la alte judete.

In acest an, foarte multe judete si-au finalizat, inca din primele saptamani, toate fondurile alocate, motiv pentru care, la nivelul Agentiei pentru Fondul de Mediu, s-a luat decizia relocarii fondurilor din judetele care au ramas bani necheltuiti, catre cele care au cheltuit deja banii„, a spus Gabriela Lambrino, director Agentia pentru Protectia Mediului Timis.

In sesiunea de anul trecut, care a fost prima de finantare pe programul Casa Verde, in Timis s-au cheltuit toti banii, dar abia in cursul lunii decembrie. Pentru a incheia insa proiectul cat mai rapid, Agentia pentru Fondul de Mediu a decis ca proiectele sa fie depuse in acest an pana in 15 iulie.

Nici in cursul anului trecut nu a fost un aflux foarte puternic din partea cetatenilor doritori sa isi monteze astfel de sisteme. Motivele pot sa fie neincrederea in aceste sisteme ecologice sau diminuarea constructiilor si astfel o stopare a investitiilor pe ceea ce inseamna termice„, mai explica Gabriela Lambrino.

In peste o luna de zile de cand a demarat proiectul, in Timis au fost depuse 312 dosare, din care 267 pentru panouri solare, 29 pentru centrale termice pe baza de peleti si 16 pentru pombe de caldura, toate in valoare de aproape 2 milioane de lei, in conditiile in care judetului nostru i-au fost alocate peste 3 milioane de lei pentru programul Casa Verde.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca Timisul ar fi in zona Dobrogea sau Oltenia unde soarele este mai puternic FITI siguri ca poate erau 1ooo de inscrisi in acest program…
    La noi in zona soarele este cam scump la vedere toamna si primavara,din pacate nu poti cu soarele de pe timpul verii sa-ti asiguri energia pe un an….