Timisul a inregistrat o cresetere economica de 12% fata de anul trecut


In cazul productiei industriale se inregistreaza o majorare a acesteia in trimestrul IV fata de perioada anterioara, cu 4,1 la suta, care urmeaza dupa o usoara reducere in trimestrul al treilea fata de trimestrul al II-lea.

„Aceasta evolutie va determina pentru intreg anul 2010 un nivel al productiei industriale superior cu 5,3 la suta celui inregistrat in 2009. Cifra de afaceri in volum, pe total industrie, va inregistra o tendinta de usoara crestere in cel de-al patrulea trimestru al anului, datorita componentei externe, asigurandu-se la finalul anului de o majorare preconizata de 4,6 la suta pentru acest indicator, comparativ cu anul 2009”, se arata in studiu.

Potrivit acestuia, numarul mediu de salariati a inregistrat un trend descendent de la inceputul anului, agentii economici estimand si pentru trimestru IV o reducere a acestuia cu circa 1 la stua fata de trimestrul anterior. Astfel, ajustarile personalului angajat la nivelul anului 2010 sunt anticipate a ajunge la -10,5 la suta fata de anul 2009.

In Timis, pentru trimestrul IV, Comisia Nationala de Pregnoza remarca o crestere a productivitatii muncii cu 12,2 la suta fata de trimestrul IV 2009, iar nivelul intregului an se prevede o majorare a acesteia cu circa 17 la suta.

„Depunem eforturi pentru a diminua efectele crizei economice. Trebuie remarcat si meritul agentilor economici din zona”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.