Noutati :

Timisorenii nu vor avea parcare mai ieftina

27 iunie, 2017 - 05:28 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Preturile pentru parcare in Timisoara vor ramane aceleasi, cel putin pentru o vreme. Consilierii locali au respins un proiect prin care se dorea micsorarea preturilor, insa doar pentru o parte a celor care locuiesc in capitala Banatului.

CITESTE SI: Vesti bune pentru soferi! Se deschide circulatia pe strada Jiul din Timisoara

Pretul pentru parcare in Timisoara urma sa scada cu 20%, insa nu pentru toti timisorenii. Conform hotararii de Consiliu Local, aceasta reducere se aplica unei singure categorii de oameni.

„Beneficiaza de reducere de 20% la tariful practicat pentru abonamentele prevazute la art. 11, lit. a) – e) din Regulament, persoanele fizice care au domiciliul in municipiul Timisoara si detin in proprietate personala autovehicul inmatriculat in judetul Timis”, se arata in actul normativ votat de consilieri.

CITESTE SI: Vin temperaturi de foc la Timisoara si in judet. Anuntul meteorologilor! 

„Pe de-o parte traim in acest oras cetateni care avem buletin de Timisoara, avem masinile inmatriculate aici, platim taxe la bugetul local si beneficiem si de facilitati. Exista si foarte multi traitori care de la un punct se disting de noi. Nu isi fac acte ca traiesc in Timisoara, nu isi inscriu masinile aici. Ei trebuie sa devina timisoreni, vor plati la bugetul local si vor avea toate facilitatile”, spunea primarul Nicolae Robu despre proiect.

In proiect, schimbari apareau si in sistemul Timpark, unde 16 locatii au disparut din sistem si au fost inlocuite cu alte strazi. Nu se mai aplica sistemul Timpark pe strazile sau in zonele care au devenit pietonale: str. Vasile Alecsandri, str. Lucian Blaga, str. Janos Bolyai, str. Dimitrie Cantemir, str. G-ral Traian Doda, str. Maresal Foch Ferdinand, str. Francesco Grisellini, P-ta Libertatii, P-ta Unirii, str. Serg. Constantin Musat, str. Negru Radu, str.Palanca, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. G-ral David Praporgescu, str. Eugeniu de Savoya, str. Enrico Carusso.

CITESTE SI: Ai treaba la Tribunal, la Timisoara? Anuntul de ultima ora al judecatorilor!

In locul acestora au fost introduse in sistem alte 21 de strazi: str. Amforei, Calea Bogdanestilor, str. Dr. Iosif Bulbuca, str. Burebista, str. Capitan Damsescu, str. Corneliu Coposu, str. Corbului, str. Crizantemelor, str. Intr. Doinei, str. Eroii de la Tisa, str. Mihail Kogalniceanu, str. FC Ripensia, str. Labirint, Calea Circumvalatiunii (Aleea Libelulei) – Complex Sportiv Bega, str. Mangalia, str. Pestalozzi, str. Dr. Aurel Paunescu Podeanu, str. Protopop George Dragomir, str. Platanilor, str. Plautius Andronescu, str. Iancu Vacarescu.

Desi consilierii locali nu au votat pentru schimbarile propuse, primarul Nicolae Robu a dat asigurari ca proiectul va fi supus votului intr-o alta sedinta de Consiliu Local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca propunerea primarului era legitima si ca alegator local, o sustin. Foarte multi din „nesimtiti” au numere non-TM si stiu ca nimeni nu le va face nimic

  2. De ce politistii locali nu se autoseseizeaza la incalcarea legii care interzice parcarea la mai putin de 5 m de zidul uni bloc de locuinte? Sunt mii de astfel de cazuri in oras iar cetatenii sunt obligati sa inhaleze noxele eliberate de fiecare data cand porneste un asfel de vehicul.

  3. Suna interesant .
    Cred ca ar fi normal chiar si in zona de locuinte cu blocuri , ca fiecare proprietar de autoturism care plateste impozit pentru autoturism, sa-si regaseasca ca beneficiul al acestei obligatii si un loc stabil de parcare, pentru a fi incurajat sa isi inscrie masina pe numele lui, daca este cu domiciliul in Timisoara .
    O alta problema in ce priveste circulatia prin Timisoara. Daca la toate semafoarele din intersectiile cu treafic crescut ,sa se faca intrarea prin intersecii separat pentru fiecare sens de mers. Daca vrei sa treci de la Piata Verde pe Calea Aradului spre stanga, abia daca reusesc sa treaca 3 sau maxim 4 masini, dar acesta din urma va deranja pe cei care vin din Centru spre Arad ; de asemenea si in intersectia de la Cetatii cu Gheorghe Lazar si Closca.; la intersectia Gheorghe Lazar cu Circumvalatiunii ; din Lipovei pentru cei care vor sa vireze la stanga spre Dedeman. Ca in aseste situatii sunt foarte multe intersectii din oras . Daca cei ce raspund de circulatia rutiera ,ar lua orasul la tafic ar putea vedea aceste probleme, daca nu ar face asta seara, cand nu este traficul aglomerat . Va rog sa faceti ceva in acest sens. Va multumesc anticipat !