Noutati :

Timisorenii isi pierd cel mai des identitatea… masinii

16 februarie, 2012 - 10:42 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

In fiecare saptamana sunt publicate anunturi de pierdere a diferitelor acte in Monitorul Oficial al Romaniei. Cele mai multe anunturi pe care le-au dat in 2011 timisenii au vizat pierderea cartii de identitate a masinii. Ratacita prin cine stie ce colt de casa, pusa „bine“ si uitata, negasirea cartii de identitate auto i-a determinat pe banateni sa publice un anunt in Monitorul Oficial, pentru a putea apoi sa obtina un duplicat.

Pe locul doi in topul pierderilor de documente importante se numara actele de studiu. Diplome de Bacalaureat sau de licenta, fise matricole sau alte asemenea acte au fost ratacite de timiseni in numar mare. Pe locul trei se gasesc titlurile de proprietate, care le dau mari batai de cap banatenilor. „in fiecare saptamana avem intre 10 si 20 de anunturi de pierderi acte si alte anunturi. Aici intra atat cele ale persoanelor fizice, cat si cele ale persoanelor juridice“, ne explica Endre Kovacs, reprezentant al Monitorului Oficial.

El atrage atentia asupra faptului ca multe persoane confunda si atributiile pe care le are Posta Romana, care nu poate publica anunturi in Monitorul Oficial al Romaniei. Astfel, anunturi pot fi facute numai la reprezentanti autorizati. Printre actele cu regim special care, odata pierdute, trebuie publicate numai in Monitorul Oficial, se numara cartea de identitate a autovehiculului, actele de studii, titluri de proprietate, permis de arma si permis de vanatoare, schimbarea de nume, carnetul de munca etc.

„Mai mult decat atat, atunci cand o persoana cere duplicatul unui act de studii, spre exemplu, el trebuie sa se prezinte cu exemplarul in original din Monitorul Oficial unde a fost publicat anuntul de pierdere, daca doreste sa-i fie eliberat duplicatul. Exemplarul il primeste de la noi“, ne spune Endre Kovacs. Aparitia publicarii anuntului dureaza intre 5-6 zile lucratoare si trei saptamani. Valabilitatea anuntului este de sase luni de la data tiparirii in Monitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...