Timisorenii incearca sa „cotropeasca” prin vot statiunea caraseana Garana

Dupa ce au acaparat Garana din punct de vedere muzical, aici organizandu-se in fiecare an un important festival de jazz, timisorenii se pregatesc sa „cucereasca” pitorescul satuc de la poalele Semenicului si din punct de vedere administrativ.

Momentul ales pentru preluarea conducerii comunei carasene Brebu Nou, din care face parte si statiunea turistica Garana, este ziua alegerilor locale din 10 iunie, cand urmeaza sa se prezinte la urne peste 300 de persoane din Timisoara, care, in ultimele luni, si-au stabilit resedinta temporara in casele de vacanta de pe ulitele satului. Acestea vor da votul, cu siguranta, unuia dintre cei doi candidati din capitala Banatului inscrisi in cursa electorala, respectiv Mircea Constantinescu, sustinut de UDMR, si Gabriel Barbia, care reprezinta PNTCD.

Aceasta desfasurare de forte in scop electoral l-a descumpanit pe actualul primar din Brebu Nou, Karol Rank, care a facut un apel catre resitenii cu proprietati imobiliare in Garana, sa vina pentru a salva satul din mana timisorenilor.

Timisorenii incearca sa puna mana pe statiune, pe teren, pe tot ce inseamna spiritul zonei. E incredibil cum se organizeaza. Au propriii candidati la Primarie si au sute de persoane cu viza de flotant in comuna! S-a ajuns ca 40-50 de oameni sa aiba domiciliul la aceeasi adresa”, a precizat Karol Rank.

In opinia sa, desi pe listele electorale permanente, intocmite dupa ultimul recensamant, apar 108 localnici cu drept de vot, este posibil ca in ziua alegerilor sa apara 350 – 400 de persoane care vor da votul unuia dintre candidatii veniti de la Timisoara. Strigatul sau de ajutor nu a ramas fara ecou, resitenii cu legaturi patrimoniale la Garana dand fuga sa-si obtina la timp viza de flotant.

Am depus cereri pentru viza de flotant pe Garana si eu, si tata. Trebuie sa-l ajutam pe actualul primar, care a pastrat spiritul pemilor din aceasta zona, organizand in fiecare an traditionalul kirwei”, ne-a marturisit un alegator din Resita, care si-a transferat votul la Garana, desi este posibil ca acesta sa-i fie refuzat daca, asa cum prevede legea electorala, viza de flotant nu are o vechime de cel putin trei luni.

Rezultatul acestei campanii de “cotropire” a satului Garana de catre timisoreni va fi cunoscut la inchiderea urnelor din seara zilei de 10 iunie…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Sioux spune:

  Nu cred ca este vorba de „cotropire”. Pur si simplu cei care merg acolo frecvent, vor o schimbare. De 4 ani, nu s-a facut mai nimic. Drumul in Brebu Nou este groaznic. Vara cand este aglomeratie in comuna, se intampla frecvent sa ramana fara apa. Solutii pt problema aceasta au fost, dar nu s-a facut nimic. Poate cu un „timisoarean” va fi mai bine.

 2. Ancuta spune:

  Garana sufera de indiferenta edililor, asa cum platoul de pe Semenic sufera de indiferenta celor ce au cumparat hotelurile pentru ca apoi sa le lase in paragina! Deocamdata, in afara unei ciorbe de burta La Rascruce, o unor seri de jazz si a kirwei-ului, nimic nu mai aminteste de Wolfsberg

 3. Wolfsberg spune:

  Daca retin eu bine, actualul primar este absolvent al Inaltei scoli de mecanizatori agricoli, specialitatea tractoristi de frunte! A castigat primaria prin aceleasi mijloace pe care le acuza acuma, in defavoarea unui resitean, parca arhitect! Il superi pe primar, inchide apa pe partea pensiunii tale! Au primit de 10 ani un teleschi din Germania! Ani la randul nu a fost instalat, fiind in disputa cu toti!
  Totusi cred ca pina la alegeri, domn’primar va scrie cateva proiecte pentru niste fonduri europene si atunci va fi votat si de timisoreni! 😀