Noutati :

Timisorenii care primesc ajutor social vor face munca in folosul comunitatii si in 2012

27 ianuarie, 2012 - 06:49 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Asistatii social din Timisoara vor iesi in continuare sa faca curatenie pe strazi si in pietele din oras, spune un proiect de hotarare care se va afla saptamana viitoare pe mesele alesilor locali.

Autoritatile locale spera ca in acest an vor reusi sa scoata pe strazi mai multi timisoreni care primesc ajutoare sociale, in conditiile in care in luna decembrie a anului 2011 au muncit in folosul comunitatii doar 24 de persoane apte de munca, dintr-un total de 162 de familii beneficiare de ajutor social. 9 persoane au lucrat pentru SC Horticultura SA, iar alte 16 pentru SC Piete SA.

Si in 2012, asistatii sociali vor face curatenie in parcuri, vor aduna hartia, peturile, crengile, frunzele si alte deseuri de pe spatiile verzi si vor matura zapada, in cazul in care va fi nevoie de ajutorul lor. In piete, ei vor matura si spala mesele si vor aduna deseurile de hartie ori peturi.

Potrivit viceprimarului Adrian Orza, primarii au obligatie in fiecare an sa intocmeasca un plan de actiuni sau de lucrari de interes local pentru repartizarea orelor de munca. Acest plan trebuie aprobat anual de consilierii locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ar trebui facuta o lge in sensul asta,a cei care primesc ajutor ocial dar sunt sanatosi si apti de munca sa iasa sa faca curatenie prin oras,cateva zile pe luna,nu sa ia bani pe degeaba si cine refuza sa piarda automat ajutorul.Pt ca majoritatea si asa il iau nemeritat,sunt sanatosi si integi dar refuza sa se angajeze undeva,sau lucra la negru sau fac ciubucuri,sunt si multi care sunt plini e ban,traiesc in lux,dar au multi copii si nici unul nu lucreaza din familie (stiti la cine ma refer).La munca cu ei!Si la fel ar trebui sa fie pusi la munca in folosul societatii si revolutionarii cu indemnizatie babana si urmasii lor care au asemenea pensii,cei care n-au fost nici impuscati si nici nu sufera de vreo boala,iar daca refuza sa nu le mai acorde indemnizatia.Asa nici saracimea care traieste si munceste cinstit,nu le-ar mai purta ciuda si pica.