Timisoreanul Mihai Sora, jefuit la metrou. Reactia filozofului pe Facebook

Mihai Sora se afla intr-o statie in Bucuresti, iar un hot i-a sterpelit portofelul in care avea ultimii bani, dar si un card.

CITESTE SI: Inconstient de 23 de ani la volan oprit de politisti inainte de a produce o tragedie la Timisoara

Filosoful in varsta de 102 ani a avut grija ca cel care i-a luat portofelul sa nu se poata folosi si de cardul sau si a mers la banca sa il blocheze.

Eseistul nascut la Ianova a ajuns acasa si a tinut sa ii transmita un mesaj celui care l-a lasat fara portofel si l-a si dojenit.

Draga hotman in metrou care mi-ai sterpelit frumusete de portofel cu ultimii cincizeci de lei si card verzui de la CEC Bank, afla ca am fost astazi la banca si cardul meu cu ghinde si frunzulițe de stejar nu-ti va folosi la nimic, caci l-am blocat.
Mihai Sora
P.S. Sa nu mai faci„, a scris Mihai Sora, pe pagina sa de Facebook.

MIhai Sora este un filosof si eseist roman care si-a facut studiile liceale la liceul C.D. Loga din Timisoara, pentru ca apoi sa studieze filosofia la Universitatea din Bucuresti. In 1938 obtine no bursa din partea Institutului Francez din Bucuresti si pleaca la Paris, unde va ramane timp de doi ani, mutandu-se apoi la Grenoble. In 1948 a revenit in Romania sa isi vada parintii, iar autoritatile vremii nu i-au mai permis sa plece in Franta, astfel ca sotia si cei doi copii au venit si ei in Romania.
Inainte de revolutie a lucrat in Ministerul de Externe, a condus Editura pentru Limbi Straine si Editura de Stat pentru Literatura si Arta si a fost fondatorul noii serii Biblioteca Pentru Toti.
Dupa revolutie a facut parte din Guvernul Petre Roman, insa si-a dat demisia in semn de protest fata de mineriadele din 13-15 iunie 1990.
Mihai Sora este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Aliantei Civice si al Societatii Romane de Fenomenologie.
Mihai Sora a fost in mijlocul oamenilor la Timisoara, la protestele din ultimii doi ani impotriva guvernului PSD. La sfarsitul lunii martie a acestui an a primit din partea Societatii Timisoara premiul „Ion Monoran”.

Sursa foto: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.