Timisoara, varful baschetului mondial feminin! SUA, Brazilia, China, Franta, Rusia si Australia ar putea veni pe Bega peste doi ani

“Romania nu a organizat pina acum niciodata o competitie la nivel mondial pentru sporturile de echipa”, a declarat Constantin Ostaficiuc, presedintele CJ Timis, la intalnirea cu oficialii FIBA prezenti la Timisoara. Tara noastra face parte alaturi de Sri Lanka si Olanda din tarile care si-au depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial U17 de baschet feminin ce se va desfasura in 2012.

Exista premise importante ca Timisoara sa organizeze acest campionat. Oferim sprijinul necesar fara probleme si politic si logistic. De foarte mult timp Timisoara nu a sustinut o competitie de un asemenea calibru (n.r. a mai gazduit europenele de junioare la baschet feminin), iar acest lucru e extraordinar de binevenit pentru Timisoara si Romania. Daca luam in calcul si faptul ca ultima competitie organizata de Timisoara a fost cistigata de fetele noastre avem inca un atu”, a adaugat Ostaficiuc.  Prezenta in calitate de director sportiv al FIBA, Lubomir Kotleba, a sustinut candidatura Romaniei chiar daca inca nu a inspectat celelalte doua contracandidate.

Tara dumneavoastra candideaza foarte serios la aceasta competitie. A incercat si acum cativa ani dar nu a avut sprijin politic atunci si de aceea s-a renuntat.  Autoritatile locale si judetene mi-au aratat un program bine pus la punct pe teren lung pentru sprijinirea tinerilor. Am convingerea ca va iesi totul bine si Timisoara va organiza campionatul mondial in 2012 chiar daca decizia finala se va lua in februarie-martie 2012”. Utilitatea unei asemenea competitii pentru Romania este adusa  in discutie si de catre Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

Avem nevoie de acest campionat mondial ca sa putem construi o sala pentru campionatul mondial de seniori. E o motivatie. Juniorii timisoreni au cele  mai multe medalii, capitanul nationalei U17 este timisorean, iata alte atu-uri. Cred cu sinceritate in orasul Timisoara ca va face ca in cele 15 zile de competitie site-ul  campionatului sa fie cel mai vizitat iar Romania sa fie cea mai bine reprezentata. Avem atu-uri fata de Olanda si Sri Lanka pentru ca noi facem totul aici de cinci stele.  La Timisoara au venit  1700 de oameni in sala Olimpia, nu cred ca va veni atata lume in Sri Lanka si Olanda. Vrem sa ne pregatim apoi pentru campionatul  U19 masculin si un alt mondial insa cand vom avea sala noua”, a afirmat presedintele FRB.

Carmen Tocala: “Nu agreem Bucurestiul”

Timisoara, Sibiu, Arad, Cluj si Oradea sunt cele cinci orase din Romania care ar putea gazdui meciurile din cadrul Campionatului Mondial U17 de baschet feminin. Oarecum surprinzator, Bucurestiul nu se afla printre candidate. Explicatia o da presedintele FRB. “Bucurestiul este un oras aglomerat, nu il agreem. Nu avem sprijin politic local, sala nu corespunde pentru organizarea unui campionat de asemenea nivel”.

Mai asteptam dupa sala polivalenta cativa ani

Timisoara are nevoie de o sala de 10.000 de locuri, multifunctionala. Daca Timisoara castiga organizarea campionatului mondial avem inca o motivatie pentru a obtine sprijinul financiar necesar construirii salii. Fizic, nu putem juca meciurile in noua sala, dar vom incepe lucrarile. Licitarea, identificarea surselor de finantare, sunt mai greu de finalizat, nu terminam, e clar si am putea pierde organizarea competitiei”, a declarat Constantin Ostaficiuc, liderul CJT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.