Noutati :

Timisoara va avea noi cetateni de onoare

27 iulie, 2021 - 07:01 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Trei noi cetateni de onoare va avea Timisoara, iar titlurile vor fi decernate chiar de Ziua Timisoarei, asa cum este traditia.

CITESTE SI: Vom avea noi locuri de parcare la Timisoara. Proiect deblocat de consilierul local Roxana Iliescu. Se demoleaza o noua baterie de garaje in zona de sud a orasului

Consiliul Local Timisoara a avut pe masa, marti, trei proiecte de hotarare pentru acordarea de titluri de cetateni de onoare ai orasului. Este vorba despre Smaranda Vultur, Dorin Bratu si Oscar Berger.

Smaranda Vultur a predat la Universitatea de Vest din Timisoara, dar si la Sorbona, la Institutul National de Limbi si Civilizatii Orientale de la Paris, la Universitatile din Pisa si Cracovia, precum si la Scoala de Inalte Studii in Stiinte Sociale de la Paris. Opera didactica si de cercetare a Smarandei Vultur a fost dublata de o activitate civica de prim rang. A fost membra activa a Societatii Timisoara, a Aliantei Civice, a Grupului de Dialog Social si a prezidat din 1996 pana in 2000 filiala Fundatiei Academiei Civice. Meritele sale academice, civice si politice si-au gasit o recunoastere deplina prin cooptarea sa in colectivul de cercetatori ce au redactat Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania conduse de Vladimir Tismaneanu, document fundamental ce a semnat din punct de vedere istoric si politic condamnarea simbolica a comunismului din Romania asumata la nivelul de stat.

Dorin Bratu a fost o personalitate remarcabila a medicinei romanesti si a vietii academice, Numele sau a trecut granitele tarii si s-a impus in domeniul stomatologiei romanesti si al medicinei dentare internationale. S-a nascut pe 5 octombrie 1942 la Timisoara si s-a stins din viata in 12 aprilie 2021.

Oscar Berger a fost regizor, cineast, director al ziarului Timisoara si unul dintre jurnalistii implicati in transformarea post-revolutionara a Romaniei. S-a nascut pe 15 februarie 1947 la Timisoara si s-a stins din viata in 23 august 2013. Militant neobosit pentru transformarea democratica a societatii romanesti, a promovat spiritul civic si libertatea, a fost implicat activ in proiectele de salvare a memoriei rezistentei anticomuniste, promovand idealurile Revolutiei din 1989.

De asemenea, va fi decernat titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara si pentru o alta personalitate a vietii timisorene care a primit acest titlu anul trecut, insa, din cauza situatiei pandemice nu i-a fost decernat.

Este vorba despre Nicolae Secosan care a devenit Cetatean de Onoare al Timisoarei prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 188 din 4 iunie 2020.

Dupa o jumatate de secol de activitate, Nicolae Secosan este unul dintre cei mai reprezentativi si cunoscuti comentatori sportivi, cea mai importanta voce de radio a sportului din Banat. S-a nascut pe 15 mai 1945 la Timisoara. Imediat dupa absolvirea Academiei de Studii Economice din Bucuresti a inceput colaborarea cu Radiodifuziunea Romana. A transmis peste 1100 de evenimente sportive interne si internationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...