Noutati :

Timisoara va avea 2 cimitire noi pana in anul 2016. Unde isi vor ingropa timisorenii mortii?

4 aprilie, 2014 - 02:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Autoritatile locale anunta construirea a inca 2 cimitire in Timisoara. In perioada urmatoare se va incepe lucrul la proiecte, urmand ca pana in 2016 acestea sa fie si amenajate, anunta viceprimarul Traian Stoia.

Potrivit vicelui social democrat, cimitirele actuale ale Timisoarei sunt arhipline si e nevoie de locuri de veci noi. Se cauta in prezent terenuri potrivite, unul din ele s-a gasit chiar la marginea Timisoarei, in zona Mehala, pe drumul care duce spre Jimbolia. Functionarii din primarie cauta si un al doilea teren.

„Directia de Patrimoniu a Primariei propune infiintarea a 2 noi cimitire, avand in vedere ca cele existente sunt la limita superioara a folosintei. Cimitirele timisorene sunt infiintate de peste 100 de ani si unele dintre ele si-au atins demult gradul maxim de ocupare, fiind posibila inhumarea numai de catre familiile care detin in prezent locuri de veci. Cimitirele noastre actualmente nu pot asigura locuri de veci in functie de religie, nu corespund standardelor europene care prevad edificarea unor case funerare pentru depunerea persoanelor decedate in vederea asigurarii ritualelor premergatoare inhumarii. In capele sunt depuse mai multe persoane, iar acest fapt genereaza disconfort familiilor”, a explicat Traian Stoia.

Edilul sustine ca cel de-al doilea cimitir va fi amenajat la margine de oras, in alta parte a urbei. Proiectele vor avea incluse si parcari, grupuri sanitare, cladire administrativa, capela, dar si magazin de profil, toate cele necesare. In plus, cimitirele vor avea cate un site, cu baza de date online a celor ingropati.

„Am solicitat 2 suprafete pe care sa urmeze sa fie proiectate 2 cimitire, in zone diferite ale orasului, care sa permita accesul cu orice tip de mijloc de transport si sa asigure functiunile urmatoare: drum de acces auto, parcare, grup sanitar, magazin de profil, loc de reculegere si de depunere de lumanari, capela, casa funerara, sala de priveghi, camere frigorifice, sediu administrativ, birouri, loc de depunere urne cu cenusa. Baza de date va fi computerizata. Un teren s-a gasit spre Jimbolia, la marginea orasului si altul il cauta, sa vedem, trebuie in alta parte a orasului. Eu estimez ca in 2 ani o sa avem noi cimitire”, a conchis Stoia. Traian Stoia a prezentat si un model de cimitir austriac.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. la cat mai multe locuri ocupate in cimitire pline de banateni rumani