Timisoara se umple de schele, la primavara. Pe ce strazi importante se deschid santiere?

TIMISOARA. Zeci de trotuare din capitala Banatului vor fi ocupate de schele in primavara anului viitor, odata cu inceperea propriu-zisa a lucrarilor pentru reabilitarea termica a blocurilor, pe fonduri europene. Luni dimineata, primarul Nicolae Robu a semnat un al cincilea contract de finantare, care cuprinde nici mai mult nici mai putin de 25 de blocuri.

Un numar de 908 familii cu venituri sub 350 de euro, lunar, locuiesc in blocurile ce vor fi anvelopate cu bani de la UE.

„Cea de-a cincea cerere de finantare pentru eficientizarea energetica a unor blocuri a fost aprobata, este cel mai consistent proiect pentru fonduri europene pe care il avem, din totalul acestora. Sunt nu mai putin de 25 de blocuri de pe Calea Sagului, Bulevardul Liviu Rebreanu, strada Venus, Calea Martirilor, strada Maresal Constantin Prezan, Calea Aradului, Calea Sever Bocu si de pe Bulevardul Take Ionescu”, a explicat primarul Timisoarei. Lucrarile ar trebui finalizate in 12 luni de la semnarea contractului, valoarea totala a acestora ajungand la 16,5 milioane de lei. UE ne da 9 milioane de lei, fara sa ni-i ceara inapoi, doar pentru aceste 25 de imobile.

Care sunt blocurile din acest proiect?

Cele 25 de imobile pentru care se va deschide acum licitatia sunt amplasate pe Calea Sagului nr. 21, nr. 31 – 33, nr. 54 bl. 17A si nr. 55A; Bulevardul Liviu Rebreanu nr. 1/1 – 1/2, nr. 1/3 scara A+B, nr. 2/1 bl. H7 scara A+B, nr. 132/A, nr. 134/A si nr. 142, strada Venus nr. 23 si 27, Calea Martirilor 1989 nr. 35 scara A+B, nr. 29, nr. 31, nr. 60 scara A+B, nr. 70 scara A+B, nr. 72, nr. 78 bl. 12 si nr. 42 scara A+B+C; strada Maresal Constantin Prezan nr. 65, Calea Sever Bocu bl. B56, Calea Aradului nr. 22, nr. 30 bl. 7 scara A+B si nr. 32 scara A+B.

Alte 26 de blocuri, in celelalte contracte

In celelalte contracte sunt incluse alte blocuri de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, de pe strazile Ana Ipatescu, Simion Barnutiu, Brandusei, Calea Torontalului, Calea Martirilor sau de pe Bulevardul I.C. Bratianu. In aceste cazuri au fost organizate deja licitatii, zeci de firme dorind sa se ocupe de lucrari.

„Vom trece imediat la organizarea licitatiei si la primavara, cand vremea va fi prielnica, speram sa avem si contractele de executie semnate si sa incepem lucrarile la propriu. Incetul cu incetul, griul acesta apasator pe care il avem in oras va fi inlocuit de culori blande, de culori pastelate, de culori frumoase care sa ne lase o imagine vizuala placuta noua si vizitatorilor Timisoarei”, a completat Nicolae Robu.

De anul acesta avem si un regulament cromatic al orasului, care spune exact culorile aprobate de specialistii primariei pentru vopsirea cladirilor. Si in acest caz se va tine cont de el.

In total, vorbim despre cinci proiecte depuse de Primaria Timisoara si aprobate deja. Potrivit directorului Agentiei Regionale de Dezvoltare Vest, sunt 51 de blocuri cu 2.379 de apartamente care vor intra in santier in primavara, valoarea lucrarilor fiind de 5,6 milioane de euro.

Municipalitatea mai asteapta semnarea a inca doua cereri de finantare. In total, Primaria Timisoara a depus 7 cereri de finantare, care includ 53 de blocuri si 2.520 de apartamente, valoarea totala a lucrarilor fiind estimata la 10,7 milioane de euro. De la UE ar urma sa primim putin peste 6 milioane de euro.

CITESTE SI:

Timisorenii, obligati sa-si vopseasca blocurile sau casele ca la Viena! A fost aprobat regulamentul cromatic al orasului

De ce la Timisoara nu vor incepe prea curand lucrarile pentru reabilitarea blocurilor cu bani de la UE?

Alte 8 blocuri din Timisoara vor fi reabilitate termic pe bani europeni. Cum sunt alese imobilele care intra in program?

Peste 200 de familii din Timisoara vor plati mai putin pentru caldura. Unda verde la anveloparea a inca 6 blocuri, cu fonduri UE

Unda verde reabilitarii termice! Care sunt primele 6 blocuri din Timisoara ce vor fi anvelopate cu bani europeni?

Primele blocuri din Timisoara ce vor fi anvelopate cu bani europeni. Cand incep lucrarile?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. …Nu vad nici un bloc pe Bul.Take Ionescu !!!!!!!!

  2. Mama voastra de ziar penibil , in loc sa scoateti in evidenta ca e bine ca se repara/izoleaza o gramada de blocuri vechi pe voi va doare ca o sa fie multe schele pe trotuare. Sper sa dati faliment cat mai repede si sa dispareti.