Noutati :

Timisoara nu va avea a treia firma de salubrizare prea curand. Licitatia de 6 milioane de euro, contestata

12 februarie, 2020 - 03:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Licitatia pentru incredintarea unui al treilea contract de salubrizare, in aer, la Primaria Timisoara. Nici nu a fost bine anuntat marti un castigator, ca a si fost deja contestat rezultatul.

CITESTE SI: Firma de cablu care a facut sapaturi in centru, la Timisoara, amendata de Politia Locala. ISC verifica daca a fost afectata structura de rezistenta a unui bloc, in urma lucrarii ce i-a speriat pe locatari 

In noiembrie anul trecut a fost termenul pana la care firmele interesate si-au putut depune ofertele pentru contractul de curatare, transport si depozitare a gunoaielor pe care nesimtitii orasului le arunca la colt de strada, in cadrul unei licitatii organizate de primaria Timisoara.

Inca de marti primarul Nicolae Robu anunta ca a fost depasit termenul de depunere a contestatiilor, dar a preferat sa astepte anuntarea castigatorului, intrucat nu e prima data cand anunta un castigator al unei licitatii, care mai apoi se dovedeste ca a fost contestata.

„A fost ultima zi de depunere a contestatiilor in 10 februarie. Dupa ce s-a regandit sistemul de management al deseurilor, au existat foarte multe disfunctii, s-a intamplat ca o parte din deseuri sa nu fie luate de nimeni de pe domeniul public. Asta ne-a creat mari probleme.

Dupa ce vom avea contractul semnat, vom trece la treaba,. vom pune operatorul la treaba. 3 firme au participat la licitatie. O sa facem cunoscut modul in care se va opera de indata ce va fi finalizata licitatia. Au mai fost cazuri cand noi n-aveam stire sa fie vreo contestatie si ne-a venit dupa o zi, doua, prin posta”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Contractul scos la licitatie este unul pe 4 ani, iar suma pusa la bataie de Primarie a fost de 29.772.332 lei fara TVA, adica aproximativ 6,3 milioane de euro. Documentul prevede colectarea resturilor provenite din constructii si cele vegetale, care nu se regasesc in contractele incheiate cu Brantner (care trebuie sa spele si sa mature strazile si sa goleasca cosurile de gunoi) si Retim (care are in atributii sa goleasca pubelele de gunoi menajer, respectiv sa opereze punctele de colectare deschise in vara in mai multe locuri din oras, unde timisorenii responsabili sa arunce deseurile nemenajere).

Trei firme si-au depus ofertele, iar castigatoare a fost desemnata cea a firmei TRANSCLEAN SRL, la un pret de 23.196.000 de lei fara TVA, adica 5.873.029 euro, cu TVA. Ofertele depuse au stat in evaluare pana de curand, iar la inceputul acestei saptamani s-a scurs termenul pana la care se puteau depune contestatii.

Firma clasata pe pozitia a treia, SC Salubritatea SA, din Deva, a contestat castigatorul direct la Consiliu National de Solutionare a Contestatiilor, la Bucuresti.

„S-a depus o contestatie direct la Bucuresti, la CNSC, de catre ocupantul locului 3, care a pierdut la o diferenta mare licitatia. Noi consideram ca nu este fondata contestatia, insa asteptam ca cei de CNSC sa judece contestatia si sa ne dea un raspuns final”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Robert Kristof, city managerul Timisoarei.

Acum, reprezentantii Primariei Timisoara trebuie sa astepte solutionarea contestatiei, iar in cazul in care aceasta va fi respinsa, firma SC TRANSCLEAN SA va fi desemnata oficial castigatoare a licitatiei.

Potrivit listafirme.ro, firma a fost infiintatata acum 2 ani si avea o cifra de afaceri de 131.190 de lei in 2018, precum si un profit de 126.433 de lei, in acel an, dar si aproape 10.000 de lei datorii. A facut toti acesti bani cu zero angajati, iar acum se va ocupa de noul contract de salubrizare de la Timisoara, pentru care trebuie sa dovedeasca faptul ca are … 14 salariati.

„In baza Acordului–cadru si a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deseurilor vegetale si a deseurilor din constructii provenite din demolari, din activitati de reamenajare si reabilitare, abandonate pe domeniul public al Municipiului Timisoara, in conformitate cu cerintele impuse in documentatia de atribuire. Frecventa si valoarea contractelor ce urmeaza sa fie atribuite: Durata prezentului acord cadru: 4 ani (48 luni) incepand de la data semnarii lui de catre parti. Contractele subsecvente se vor incheia anual sau in functie de necesitatile autoritatii contractante si de fondurile alocate acestei destinatii, pe toata perioada de valabilitate a acordului-cadru„, se arata in anuntul de licitatie postat pe SEAP anul trecut.

Firma trebuie sa puna lucreze cu urmatoarele utilaje:
a) Autocompactoare cu o capacitate mai mare de 15 mc – 10 bucăți;
b) Autocompactoare cu o capacitate de cel puțin 5 mc – 2 bucăți;
c) Utilaj de transport – autoutilitară cu masa de 3,5 tone: 2 bucăți;
d) Încărcător cu cupă frontală multifuncțională: 1 bucată;
e) Utilaje pentru transport deșeuri dotate cu containere de diferite capacități:
– Utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 10 mc: 1 bucată;
– Utilaje pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 20 mc: 1 bucată.
f) Containere pentru transport deșeuri de diferite capacități:
– Containere pentru transport deșeuri cu capacități între 1-10 mc: 4 bucăți;
– Containere pentru transport deșeuri cu capacități mai mare de 20 mc: 3 bucăți;

Firma trebuie sa presteze serviciul cu:
– Muncitori: 14
– Conducători auto: 17
– Dispecer: 1
– Coordonator auto: 1

Reprezentantii Primariei spera ca in acest fel sa dispara pentru totdeauna rampele clandestine de gunoi de pe strazile orasului.

Politistii locali continua sa dea amenzi celor pe care ii prind ca abandoneaza gunoaie la margine de strada in Timisoara. In multe dintre cazuri aplica sanctiunea maxima de 6000 de lei, iar nesimtitii sunt pusi sa si curete mizeria lasata in urma. In caz contrar, amenda suplimentara putand ajunge si la 15.000 de lei.

La jumatatea lunii septembrie, Primaria a iscalit un contract pentru cumpararea si montarea a 54 de camere de supraveghere video, in valoare de 160.000 de lei, performante, care au o functie de recunoastere faciala. Instalate in diferite locuri din oras si conectate la centrul de monitorizare al Politiei Locale, acestea ar trebui sa-i descurajeze pe timisorenii care murdaresc orasul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...