Noutati :

Timisoara e printre primele doua Directii Regionale de Finante din tara unde impozitele si taxele se pot plati cu cardul la Trezorerie

14 iulie, 2016 - 03:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Proiectul pentru introducerea platii cu cardul prin intermediul terminalelor POS la ghiseele Trezoreriei a impozitelor, taxelor si contributiilor sociale, ca metoda alternativa de plata, pentru persoanele fizice si persoanele fizice autorizate a fost finalizat si implementat.

Alaturi de Timisoara doar Galatiul a incheiat aceasta operatiune, care a fost demarata la solicitarea ministrului Finantelor Publice Anca Dana Dragu.

Astfel, se vor putea efectua plati incepand cu data de 18 iulie 2016, inclusiv, la toate unitatile operative ale trezoreriei din judetele componente ale regiunii, respectiv Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin. Este vorba despre operatiuni de incasare a impozitelor, taxelor si altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate in unitatile trezoreriei statului.

Tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, din jocuri de noroc, accize incasate din vânzarea de alcool etilic, contributii de asigurari sociale, contributii de asigurari sociale de sanatate, contributii de asigurari pentru somaj, TVA, amenzi, penalitati si confiscari, alte taxe si tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.).

Carduri acceptate sunt: VISA, MASTERCARD (sau echivalent).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...