Noutati :

Timisoara, cel mai bun exemplu pentru folosirea terenurilor MApN pentru sala polivalenta si case ANL. Ce spune Grindeanu despre Garnizoana din Piata Libertatii?

18 martie, 2017 - 04:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Desi a pierdut-o pentru ca nu a facut niciun fel de lucrare acolo, Consiliul Judetean Timis nu renunta la Cazarma Militara din Piata Libertatii, din Timisoara, si acum face primele demersuri sa o ia inapoi, va informa zilele trecute opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Nu renunta si cere inapoi, de la Ministerul Apararii Nationale, Garnizoana Militara din centrul Timisoarei. Ce face cu ea Consiliul Judetean Timis?

Un proiect in acest sens se va afla chiar luni pe masa conilierilor judeteni.

Vrem sa preluam Cazarma pentru o perioada de cinci ani. Vrem sa mutam aici Biblioteca Judeteana, iar o parte dintre spatii vor reveni unor structuri ale Armatei„, declara pentru opiniatimisoarei.ro, Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Inca din timpul mandatului lui Titu Bojin la conducerea Consiliului Judetean Timis au fost facute demersurile pentru intrarea in patrimoniul CJT a cazarmii.
Demersurile s-au concretizat, iar garnizoana a fost preluata. Problema a fost ca cei din conducerea judetului nu au si investit in cladire. Protocolul de predare-primire prevedea ca, daca intr-un an nu incepe niciun fel de lucrare, Cazarma va iesi din patrimoniul Consiliului Judetean si se va intoarce la Ministerul Apararii Nationale. Astfel, Cazarma „s-a intors” la minister, desi Primaria Timisoara si-a aratat interesul de a prelua si ea aceeasi locatie pentru a deschide aici Muzeul Revolutiei.

Sambata, la Timisoara, premierul Sorin Grindeanu a facut o serie de precizari legate de acest subiect pe care il cunoaste indeaproape, din vremea cand era presedinte al CJ Timis.

 

E o intreaga istorie aici, eu sunt foarte interesat, dar si Ministerul Apararii, cum a fost in trecut. De altfel, PSD a dat garnizoana catre CJT. Nu e o problema de a transmite garnizoana la autoritatile locale. Este nevoie de un muzeu al Revolutiei. Eu astept dincolo de vorbe sa se intample anumite lucruri. Cert este ca MApN nu are nicio problema de a retransmite aceasta cladire la Consiliul Judetean Timis. Ca va fi acolo muzeu, ca CJT vine cu alt proiect, e problema autoritatilor locale. Fiind o cladire de patrimoniu, prima data a fost transmisa cu anumite sarcini. Cand s-a vrut a se face ceva, se terminase perioada de 2 ani. Important e, in acest transfer, ca proiectul final sa fie unul care sa vina in ajutor, pentru ca altfel va ramane cum e acum„, a atras atentia premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea s-a declarat sustinator al acestui tip de transferuri, insa in anumite conditii.

Am sustinut puternic ca o mare parte din activele care nu mai sunt folosite de MApN sa fie transferate la autoritatile locale. Acum nu mai sunt sigur ca e bine. Asa cum nu au fost folosite de MApN, nu sunt folosite nici de autoritatile locale. Ministerul Apararii trebuie sa studieze bine daca autoritatile locale au bani sa investeasca acolo„, a precizat Liviu Dragnea.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu apreciaza doua dintre proiectele Timisului care ar putea fi implementate tocmai pe terenuri ale MApN, la Timisoara, planuri ale Consiliului Judetean Timis, pentru care au si fost prevazuti primii bani in bugetul pe 2017 al judetului, si Primariei Timisoara. Este vorba de parcele pe care sa se ridice locuinte ANL si o sala polivalenta.

CITESTE SI: Schimbare de loc pentru sala polivalenta de 16.000 de locuri ce se va face la Timisoara? Unde se ridica, de fapt, si cum incurca planurile lui Nicolae Robu

Un exemplu foarte bun, unde se vor intampla lucruri tot prin transfer de la MApN, este la Timisoara, la iesirea spre Giroc, unde se vor construi locuinte ANL si sala polivalenta. Acela este un exemplu bun de a folosi activele MApN catre administratia locala„, a mai spus Sorin Grindeanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...