Noutati :

Timisoara ar putea ramane fara spital de boli infectioase? Autoritatile locale iau masuri pentru ca Spitalul „Victor Babes” sa nu devina o sectie a celui Municipal

22 martie, 2011 - 08:26 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Ministerul Sanatatii vrea sa comaseze Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes”, insa autoritatile locale nu sunt de acord ca acesta sa fie unit cu Spitalul Municipal.

Mii de timisoreni, dar si romani din alte zone ale tarii s-au tratat inca din anul 1948 la Spitalul „Victor Babes”. Bolnavii de tuberculoza din zona de vest au avut cele mai mari sanse sa se trateze la Timisoara. Acum insa, ministerul vrea sa comaseze cele doua spitale amintite si sa renunte la personalitatea juridica a unitatii de boli infectioase.
Autoritatile locale nu sunt de acord cu decizia ministerului, asa ca au intocmit un proiect de hotarare pentru ca Spitalul „Victor Babes” sa-si pastreze personalitatea juridica.

Ei invoca faptul ca acesta face parte din reteaua nationala de control si supraveghere, dar si ofera tratament pentru cele mai grave boli, fiind vorba indeosebi despre SIDA, tuberculoza, gripa, hepatite virale si multe altele.

Totodata, spitalul de boli infectioase este si un Centru Judetean de Control si Supraveghere al Tuberculozei. De altfel, in acest an, municipalitatea a castigat bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al acestuia.

Proiectul propus de conducerea Primariei Timisoara a fost avizat de toate comisiile municipalitatii, dar si de conducerea spitalului. Decizia va fi luata in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local de la sfarsitul acestei luni, cand alesii locali vor hotari daca sunt de acord si cu comasarea Spitalului Clinic de Obstretica Ginecologie Dr. „Dumitru Popescu” cu Spitalul Clinic Municipal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Uite ca minunatele noastre autoritati locale sint oarecum lovite de constiinta…
    NORMAL un spital de boli infectioase trebuie sa fie unitar separat de cei de la Municipal conform aberantei decizii de comasare…
    Sa fie un joc al mafiei terenurilor de a hotarit Ministerul Sanatatii o asemenea imbecilitate??!
    Chiar si autoritatile locale au o povara a unei greseli MONUMENTALE aceea de a ,,priponi”fabrica de anvelope Continental in locul fostului UMT,dar asta este alta mincare de peste…