Timisoara ar putea avea 100 de containere inteligente pentru colectarea deseurilor. Proiect al primariei in parteneriat cu RETIM

TIMISOARA. Primaria Timisoara planuieste sa achizitioneze 100 de containere inteligente pentru colectarea selectiva a deseurilor.

CITESTE SI: Deseuri colectate separat si pubele la care ajung doar proprietarii. Solutia gasita de locuitorii unor blocuri din Timisoara valabila si in sistemul ‘Platesti pentru cat arunci’ pe care vrea sa il implementeze RETIM. Foto

Fondurile sunt asigurate prin Planul National de Redresare si Rezilienta, iar aceste insule ecologice, digitalizate urmeaza sa fie amplasate in diferite locuri din Timisoara.

Primele vor fi instalate in zonele cu densitatea mare de blocuri. Insulele vor fi formate din 5 containere de 1,1 metri cubi, vor avea acces cu cartela pentru locatarii la care sunt arondate, iar nivelul de umplere va putea fi monitorizat de la distanta, pentru a eficientiza colectarea de catre RETIM.

Fractiile vizate pentru insulele de colectare sunt: biodegradabil, rezidual, sticla, plastic si metal si hârtie si carton.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro (fara TVA). Insulele vor fi finalizate pana la finalul lui 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Archer spune:

    Astfel de containere trebuiesc ingropate ca sa nu ocupe loc.Asa e in Anglia.Altfel,cei care nu au cartela vor arunca gunoaiele pe langa acestea si se vor transforma in focare de infectie.In Anglia ,vine omul dechide trapa containerului aferent(ingropat)..arunca si gata.Iar cand vin cei de la gunoi ,toata platforma ce contine 3-4 recipiente mari pentru diversele tipuri de gunoi e ridicata electric pana ce containerele ajung la nivelul solului.Le golesc,apoi o coboara din nou.Civilizat si eficient.Plus ca nu ocupa loc.