Timiseanul Florin Lesch, teroristul in slapi, ar putea beneficia de prevederile noului Cod Penal!

TIMISOARA. Comisia de la Penitenciarul de maxima siguranta Arad a solicitat Curtii de Apel Timisoara, ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor legale din noul Cod penal si noul Cod de procedura penala, scurtarea pedepsei lui Florin Lesch.

La Curtea de Apel Timisoara a fost depusa o cerere din partea comisiei Penitenciarului de maxima siguranta de la Arad pentru scurtarea pedepsei lui Florin Lesch, condamnat  in anul 2007 la 12 ani de inchisoare pentru acte de terorism.

Comisia Penitenciarului Arad a facut cererea din oficiu, in baza noilor prevederi legale. Curtea de Apel Timisoara se va pronunta in acest caz, lunea viitoare”, a declarat Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.

Dealtfel, aceasta este singura cerere depusa la Curtea de Apel Timisoara, ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor noilor legi.

CITESTE SI: Florin Lesch,”teroristul in slapi” de la Timisoara, a ajuns vedeta intr-un film de prezentare al SRI. VEZI VIDEO!

In anul 2006, pe soseaua Buzias – Timisoara, lugojeanul Florin Lesch a fost prins de politisti, procurori DIICOT si ofiteri ai SRI in timp ce se indrepta spre Timisoara la volanul unei masini in care incarcase doua butelii legate la un dispozitiv artizanal pentru declansarea unei explozii, actionat prin telefonul mobil. Din cauza celor doua butelii, Lesch a fost supranumit de anchetatori ”teroristul butelie” sau „teroristul in slapi”, deoarece la momentul capturarii purta o pereche de slapi.

Lesch a recunoscut in fata anchetatorilor ca intentiona sa arunce in aer masina pe Aleea Studentilor din Complexul Studentesc din Timisoara, in zona de fast-food-uri, care este mereu plina de oameni.

Florin Lesch a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru terorism, in luna noiembrie 2007. Acesta este incarcerat acum in Penitenciarul din Arad.

Un numar total de 80 de cereri de eliberare au fost depuse la instantele din Timisoara, de catre persoanele private de libertate de la penitenciarul din municipiu ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor legale din noul Cod penal si noul Cod de procedura penala. Pana luni, doar opt persoane au fost eliberate din inchisoare.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Timisoara, Maria Rodica Aman a declarat ca la aceasta instanta au fost depuse 55 cereri de eliberare de catre detinutii din penitenciar, din care noua au fost deja solutionate. in urma solutionarilor, doar un detinut a fost eliberat de aceasta instanta.

Mai avem 46 de cereri care urmeaza sa fie solutionate de Judecatoria Timisoara. Noua cereri au fost solutionate inca de sambata, in urma carora o persoana a fost eliberata. Ne descurcam cu personalul, avem noua judecatori pe sectia penala care vor lucra la aceste dosare”, a declarat Maria Rodica Aman

La Tribunalul Timis au fost depuse 24 de sesizari, din care 14 au fost solutionate, potrivit purtatorului de cuvant al acestei instante, Lavinia Binis.

La Tribunalul Timis au fost depuse 24 de sesizari, din care 14 au fost solutionate, iar in urma solutionarii, sapte persoane au fost eliberate”, a declarat Binis.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului din Timisoara, Carmen Utoiu, in urma deciziilor instantelor din Timisoara, in total au fost eliberate, pana la ora transmiterii acestei stiri, opt persoane, iar alte noua au fost internate intr-un centru de reeducare pentru tineri si minori.

Persoanele eliberate fusesera condamnate pentru diferite furturi si inselatorii”, a precizat Carmen Utoiu.

In continuare, comisiile formate la nivelul Penitenciarului, analizeaza dosarele tuturor celor 1.200 de persoane care sunt incarcerate aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...