Timbre speciale cu Timisoara, la 800 de ani de la prima atestare documentara a Cetatii orasului. Vezi cum arata!

TIMISOARA. Timisorenii care inca mai trimit scrisori celor dragi pot folosi de acum inainte timbre speciale, lansate odata cu celebrarea a 800 de ani de la prima atestare documentara a Cetatii Timisoarei.

Este vorba despre 4 timbre speciale, care reprezinta cele mai importante monumente din oras: Catedrala Mitropolitana, Castelul Huniade, Cetatea Timisoarei in 1602 si Catedrala Episcopala Romano-Catolica. S-au tiparit deja 80.680 de timbre, care se vor putea cumpara cu sume de 2,1 lei – Catedrala Romano-Catolica, de 5 lei – Cetatea Timisoarei, de 7,6 lei – Castelul Huniade si de 14,5 lei – Catedrala Mitropolitana, de la oficiile postale ale Postei Romane si din magazinele filatelice de specialitate. Materialele au fost tiparite de Romfilatelia, cu ocazia a 800 de ani de la prima atestare documentara a Cetatii Timisoarei.

„O parte din produse deja au o alta prezentare, este vorba de cartoane filatelice, cu stampile, de o mapa speciala intr-o prezentare grafica deosebita, spunem noi, aceea legata de faptul ca reprezentarea timbrelor in color are o si prezentare in alb negru, pe aceeasi coala, cu o stampila folio-aur, asa cum deja sunt obisnuiti filatelistii”, a spus Cristina Popescu, director Romfilatelia.

Potrivit primarului Timisoarei, aceste timbre vor populariza imaginea Timisoarei in lumea filatelistilor romani, dar si in a celor din strainatate.

Totodata, pe unul dintre holurile Primariei Timisoara va fi expus un panou cu aceste timbre, dar si cu o harta a cetatii timisoarei realizata 3D, de graficianul Radu Oltean.

„Avem o harta 3D, facuta de Radu Oltean, un grafician care are deja o expertiza in acest domeniu, care impreuna cu reprezentanti ai Academiei Romane, intotdeauna face designul unei harti intr-o imagine 3D. La Timisoara este acea cetate veche de la 1602, care a fost o cromolitografie facuta prin anii 1876”, a mai spus Cristina Popescu.

Seria de timbre a fost lansata cu ocazia implinirii a 800 de ani de cand cetatea orasului a fost atestata documentar pentru prima data, in anul 1212.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.