Noutati :

Terenul din Timisoara pe care nu se vor mai construi locuinte ANL. Primaria retrage parcele de mii de metri patrati, dupa 10 ani

5 aprilie, 2019 - 08:54 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Un teren pus la dispozitia Agentiei Nationale pentru Locuinte de Primaria Timisoara in urma cu 10 ani ar putea fi preluat din nou de municipalitate. Pentru ca acest lucru sa se intample, consilierii locali vor trebui sa voteze proiectul in viitoarea sedinta.

CITESTE SI: Timisoara a ales. Locuitorii vor spitale si inca o bucata de Centura. Aquaparkul si stadionul sa mai astepte. Vezi lista cu proiectele socotite drept cele mai importante, cu sanse la o finantare uriasa 

In anul 2009, consilierii locali isi dadeau acordul pentru ca doua parcele de teren in zona Ciarda Rosie-Urseni, de 8413 mp si 55259 mp, sa fie transmise catre ANL pentru ca aici sa se poata construi case sau blocuri.

Teren in suprafata de 8413 mp inscris in Cf.409987Timisoara cu nr. Top 8628/1 in Calea Urseni avand un front stradal de 45 m pretabil pentru case individuale Domeniul Public al Municipiului Timisoara atestat prin HG 1016/2005 POZ 3593, nerevendicat la legile proprietatii… Teren in suprafata de 55259 mp cuprins in Cf. nr.150367,top 8322 ,in Calea Mosnitei cu un front stradal de 200m ce se preteaza atat pentru case individuale cat si pentru apartamente de bloc, terenul fiind Domeniul Public al Municipiului Timisoara atestat prin HG 1016/2005,nerevendicat la legile proprietati„, se arata in hotararea de Consiliu Local aprobata in urma cu 10 ani.

Intre timp, cum Agentia Nationala de Locuinte nu a miscat vreun deget pentru a ridica locuinte in zona, primaria vrea sa recupereze terenul. Consilierii locali vor trebui sa isi dea acordul pentru preluarea celor doua parcele.

Perspectiva de includere a acestori terenuri in vreun program ANL este incerta , iar amplasamentele respective putand fi valorificate de catre municipiu pentru realizarea altor investitii„, se arata in raportul de specialitate atasat proiectului de hotarare.

Deocamdata nu exista un plan exact pentru terenul respectiv, insa, daca va fi luat inapoi de municipalitate, urmeaza mai intai sa fie curatat.

Intre timp din suprafata respectiva s-a mai dezmembrat o bucata si a ramas o suprafata foarte mica si nu as vrea sa ramana uitat, parasit acolo, pentru ca ANL-ul nu si-a manifestat nicio intentie vizavi de el. Probabil vom face un parc acolo. Acum nu stiu. Important este sa il luam pentru ca este un teren viran acolo, nu s-a ocupat nimeni de el, noi am dat destinatie de ANL, acolo nu s-a intamplat nimic, eu l-am gasit. Dureaza si procedura. Pe mine ma intereseaza sa nu ramana acolo un spatiu neutilizat, pe care cresc balariile si toata vara avem ambrozie. Nu are rost sa ramana in paragina„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Florin Ravasila, directorul executiv al Directiei Cladiri Terenuri si Dotari Diverse 1 Est.

Se ridica 4 blocuri ANL la Giroc

In acest moment, 4 blocuri, cu 88 de apartamente ANL sunt programate sa fie ridicate pe un teren de langa Timisoara, la Giroc, pu la dispozitie de Consiliul Judetean Timis.

Amplasamentul a fost predat constructorului la finele lunii februarie cand a fost dat si ordinul de incepere a lucrarilor.

Constructorii au la dispozitie 2 ani sa finalizeze cele 88 de apartamente destinate tinerilor, prin credit ipotecar.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In Timisoara si Timis nu se justifica sa fie derulate programe sociale de acest tip din simplul motiv ca in zona noastra nu prea exista LOCALNICI oameni in nevoie. Somajul este mic, salariul mediu este ridicat, terenurile intravilane sunt la pret mare, costurile de constructie sunt ridicate, transportul in comun acopera bine zona urbana, exista o piata a chiriilor foarte dezvoltata. Deci pentru cine cauntam sa cheltuim bani publici??? Pentru cei care nu reusesc sa traiasca intr-un astfel de mediu social cum avem in TM??? Inseamna ca acei indivizi sunt ori lenesi ori incearca sa parvina. Daca investitorii cu afaceri in zona simt ca nu mai au resursa umana suficienta, atunci sa investeasca ei in facilitati de locuire pentru cei pe care presupun ca ar vrea sa-i atraga. De ce sa folosim banul public adunat de la toata lumea ca sa beneficieze acesti investitori. Si asa ei au toate beneficiile acordate de administratia locala si de stat. Terenuri in concesiune, scutiri de tot felul de taxe, ofera salarii incomparabile cu tarile lor de origine si externalizeaza profiturile. Si mai ne pun sa urlam ca nu avem autostrazi si nu pot ei sa vina sa investeasca. Pai daca noi le dam toate astea, atunci ei ce treaba mai au????