Noutati :

Terasele se deschid si anul acesta in Piata Unirii. Primaria scoate la licitatie amplasamentele din Victoriei si Unirii

24 aprilie, 2012 - 07:25 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii vor putea sta si anul acesta sa-si bea cafeaua sub cerul liber in Piata Victoriei, dar si in Piata Unirii. Lucrarile de reabilitare a zonei Unirii vor incepe abia in primavara anului 2013, asa ca alesii locali au decis sa scoata la licitatie amplasamentele pentru terasele sezoniere.

Consilierii locali au votat marti, in sedinta ordinara, in unanimitate, aprobarea caietului de sarcini pentru scoaterea la licitatie publica deschisa a amplasamentelor pentru terasele sezoniere din Piata Victoriei. Totodata, s-a stabilit ca vor fi scoase la licitatie si spatiile din Unirii. Aceasta desi, initial, viceprimarul Adrian Orza a anuntat ca vor fi prelungite contractele incheiate in anii trecuti si ca nu se va face o noua licitatie.

Asadar, vor fi scoase la licitatie doar spatiile pentru terase care nu se afla in fata localurilor din Piata Unirii, nu si cele care sunt punct de lucru.

„Propunem scoaterea la licitatie publica a amplasamentelor din Piata Unirii in conditiile caietului de sarcini si a documentatiei aprobata, cu mentiunea ca durata contractului sa nu depaseasca sfarsitul lunii septembrie a acestui an”, a spus consilierul local Traian Stoia. Licitatiile se vor organiza in baza caietului de sarcini realizat in anii trecuti.

Viceprimarul Adrian Orza este de parere ca alesii locali au vrut sa blocheze deschiderea teraselor pentru ca au interese economice in zona.

„Eu cred ca s-au dorit doua lucruri cu amendamentul de astazi: sa se blocheze terasele acolo pentru ca unii au interese economice si au terase in zona si se doreste sa nu mai existe terase in Piata Unirii si sub acest acoperis al scoaterii la licitatie nu s-a facut decat sa se tergiverseze lucrurile, sa nu apara terase in Piata Unirii. Dupa ce se repara Piata Unirii cred ca era momentul sa se scoata la licitatie amplasamentele. Nu s-a vrut pentru ca unii au interese acolo, in zonele din jur au terase si nu doresc sa fie clienti in Piata Unirii, si altii ca sa nu fie terase, lumea sa nu fie multumita si sa injure primaria”, a declarat Orza.

In ceea ce priveste Piata Victoriei, potrivit caietului de sarcini, cei care vor castiga licitatiile vor avea dreptul sa-si amenajeze terase sezoniere timp de trei ani, fiind obligati sa obtina acord de functionare. Ei vor putea functiona minimum trei luni pe an si vor fi obligati sa dezafecteze terenurile, in termen de 15 zile, in conditiile in care acolo urmeaza sa aiba loc constructii.

Proiectul a fost aprobat cu 18 voturi, la sedinta fiind prezenti 20 de consilieri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...