Tensiuni intre sindicat si Nicolae Robu! Sindicatul Liber din Primaria Timisoara: repunerea in drepturi a angajatilor concediati in 2010 se va face cu executorul judecatoresc


TIMISOARA. Sustinerea de care s-a bucurat primarul Nicolae Robu la alegerile locale din partea Sindicatului din Primaria Timisoara se transforma, pe zi ce trece, intr-o “dulce amintire” electorala, in conditiile in care doleantele sindicalistilor sunt ignorate cu zambetul pe buze de catre actualul edil-sef. Dupa ce a acceptat sa-si sacrifice o parte din imaginea publica, cand a decis sa-l “tradeze” pe Gheorghe Ciuhandu si sa treaca in barca lui Nicolae Robu, liderul sindicalistilor din Primarie, Tiberiu Negrei, este frapat, actualmente, de atitudinea noului primar, care s-a vazut cu sacii in caruta si nu se mai simte obligat sa respecte protocolul incheiat cu sindicatul.

Adica, nu pare grabit sa puna in aplicare decizia Curtii de Apel Timisoara prin care toate persoanele concediate din Primarie si institutiile subordonate in 2010 sa fie repuse in drepturi. Pentru a se crea conditiile intoarcerii la lucru a celor peste 200 de angajati trimisi ilegal in somaj este absolut necesara adoptarea unei alte organigrame, care sa cuprinda si posturile desfiintate o data cu marea concediere. in ciuda promisiunilor ca se va intocmi un proiect de hotarare care sa fie introdus pe agenda de lucru a Consiliului Local, lucrurile treneaza, iar oamenii sunt purtati pe drumuri cu dreptatea in brate.

Dupa validarea in functia de primar al municipiului voi supune aprobarii Consiliului Local doua proiecte de hotarare avand ca obiect organigramele si statele de functii, una aferenta aparatului de specialitate al Primarului, iar cealalta aferenta Directiei Politiei Locale Timisoara. Prin aceste hotarari se vor inlocui organigramele si statele de functii existente acum cu cele decise prin Decizia Civila a Curtii de Apel Timisoara nr. 699/20.03.2012, pronuntata in dosarul cu nr. 7627/30/2010”, promitea Nicolae Robu imediat dupa alegeri, cand a dat asigurari ca plata drepturilor salariale si a altor drepturi castigate prin contractul colectiv de munca vor fi achitate retroactiv.

“In Primarie lucreaza, in continuare, cei ce fac parte din marea famiglia”

La aproape trei luni de la instalarea in functia de primar al Timisoarei, Nicolae Robu nu a facut nimic pentru repararea unei greseli a fostei administratii. Certificata de catre instantele de judecata.

Din cei aproximativ 50 de angajati care au fost disponibilizati, doar vreo patru au fost reincadrati. Nu inteleg de ce liderul de sindicat Tiberiu Negrei,  care a semnat protocolul cu Nicolae Robu, tace si nu angajeaza un executor pentru punerea in aplicare a sentintei. Sigur joaca la doua capete. Nu stiu cum o sa fie noua organigrama, dar dupa cum se poate vedea, si acum, in Primarie lucreaza, in continuare, cei care fac parte din marea famiglia. Adica sotiile unor patroni de firme abonate la contractele cu Primaria, sotii unor sefe de serviciu care cumuleaza pensia cu salariu, ba mai e si manager de proiect si primeste un spor de 75%, si anumite simpatii ale celor din conducerea orasului care conduc departamente importante fara a avea studiile necesare. Curtea de Conturi a cerut inca de anul trecut luarea masurilor de recuperare a unui prejudiciu de 22.199 lei, reprezentand plati ilegale efectuate in perioada 2006 – 2009, dar acest lucru inca nu s-a intamplat”, ne-a declarat una dintre persoanele disponibilizate din Primarie in 2010 si care asteapta repunerea in drepturi.

Prin decizia civila nr. 699 din 20 martie 2012, Curtea de Apel Timisoara a stabilit ca disponibilizarile din 2010 din Primaria Timisoara au fost ilegale si a dispus repunerea in posturi a celor concediati.

Admite in parte actiunea Sindicatului Liber al Angajatilor din Primaria Timisoara si din Serviciile Publice aflate in subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara si dispune anularea urmatoarelor acte administrative: Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 330/03.08.2010 privind modificarea si aprobarea Organigramei si a Statului de functii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timisoara; Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 331/03.08.2010 privind modificarea si aprobarea Organigramei, Statului de functii si Regulamentului de organizare si functionare pentru Serviciul Public, Directia Politia Comunitara Timisoara”, se precizeaza in decizia completului de judecata condus de magistratul Razvan Patru. De remarcat ca unul dintre cei trei judecatori din complet, respectiv Rodica Olaru, a facut opinie separata, pe care si-a motivat-o in temei legal.

Tiberiu Negrei

“Toate persoanele disponibilizate care au sentinte definitive vor fi reangajate!”

Acuzat ca joaca la doua capete in razboiul cu primarul Nicolae Robu, care tergiverseaza primirea inapoi a functionarilor publici dati afara de Gheorghe Ciuhandu, liderul maxim Tiberiu Negrei spune ca, daca lucrurile nu se rezolva pe cale amiabila, va recurge la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotararea instantei de judecata.

Am solicitat domnului primar Nicolae Robu sa urgenteze toate procedurile legale pentru revenirea in posturi a colegilor concediati in 2010. Deocamdata vad ca lucrurile treneaza, desi am avut promisiuni ca in septembrie va fi promovata o hotarare de Consiliu Local pentru aprobarea noilor organigrame. M-am uitat peste schitele de proiecte si nu am vazut nici o propunere in acest sens. Au trecut mai mult de cinci luni de la data deciziei Curtii de Apel Timisoara si in Primarie nu s-au luat nici un fel de masuri. Sa speram ca vom gasi intelegere la noul primar, tocmai de aceea l-am sprijinit in alegeri, ca problema aceasta sa se rezolve. Altfel, dupa cum se stie, hotararile judecatoresti se pot pune in aplicare prin executare silita si vom recurge la serviciile unui executor judecatoresc. Asta ar presupune alt scandal, presa, discutii si nu cred ca noua conducere a Primariei are nevoie de asa ceva!”, ne-a declarat Tiberiu Negrei.

In opinia sa, in conditiile in care patru fosti angajati au obtinut sentinte favorabile, toti angajatii Primariei care au contestat decizia de concediere la instantele de judecata vor avea castig de cauza si va trebui sa fie reangajati.

Sindicatul a reprezentat in fata instantelor doar un sfert din numarul persoanelor disponibilizate, celelalte si-au angajat avocati. in ciuda aparentelor, problema repunerii in drepturi a persoanelor disponibilizate in 2010 pare sa-l preocupe si pe primarul Nicolae Robu.

Toti fostii angajati care au castigat in instanta prin sentinte definitive, irevocabile si executorii vor fi reangajati. Deocamdata nu s-au prezentat decat cativa, patru-cinci, asa se explica faptul ca nu e mai mare numarul celor repusi in drepturi, actualmente fiind in instanta vreo 200, din cate am inteles. 50 dintre ei au hotarare deja emisa, dar nu s-au prezentat la mine decat foarte putini”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. huidu spune:

  cei ce doresc reangajarea au nevoie si de semnatura lui Marius Cristescu ;))

 2. ANTI VIRUS spune:

  Bag seama, uitati din ce cuoalitie face parte dn-l primar !

 3. Daniela spune:

  Sa la fie rusine timisorenilor ca au dus aceasta cocota masculina vopsita la conducerea orasului ! Ziaristii ar trebui sa vada cum la Poli, toata familia ia salarii de merit.

 4. marius spune:

  Inainte de toate d-l Negrei poate ne spune cati din cadrul PMT mai fac parte din acest sindicat .Incepand cu luna ianuarie daca nu ma insel a mai ramas ca si cotizanti pacalicii din politia locala ,in rest sau retras si au renuntat la serviciile acestui pocait neserios.Cu un salariu baban ,masina de serviciu ,apartament cumparat in centrul orasului si ca cireasa de pe tort mai la adus si pe fratele sau ca si adjunct pe un salariu mizerabil de 4000 ron/luna ….
  D-le Negrei din partea mea …DRUM BUN !prinde-l pe cioroiul de Ciuhandu din urma .Din cei 50 de disponibilizati 35 sunt scursurile locale .Oricum au fost si sunt degeaba dupa ce sa mai vina inapoi?!Duca-se !!!

  • suiram spune:

   Vad ca stii totul ?! complexatule sufera,sufera in continuare…La papita…Ha-ha-ha

   • marius spune:

    e suficient sa lucrezi la PMT ca sa stii tot ce am scris mai sus !acum ori esti pocaitul de Negrei ori vre-o lepadatura locala ….ma rog !tot aia e !

    • anonim spune:

     ai luat-o de la locali de esti asa de pornit impotriva lor?ia zi tu mariusica

     • marius spune:

      nu am cum ,nici macar masina nu conduc asa ca …nu e cazul .Lucrand in cadrul PMT stiu ce le poate mintea acestor specimene si stiu ca se toata prea multi bani pt nimic cu intretinerea acestei directii fara valoare .

 5. raul spune:

  deci haideti sa va spun formula magica din primarie 90% sunt neamuri absolut,,,,,,iar 10% sunt pile va spun cu mana pe inima

 6. raul spune:

  Ideea nu e de a aduce pe aia inapoi la lucru in primarie ci de a respecta o decicie judecatoreasca side a o pune in aplicate si de a demonstra cmunistilor de la conducerea politiei locale ca au facut concediei abuzive asa cum au vrut ei pt ca nu au da aia amenzi destule asta e adevarul cine stie ma poate aproba

 7. dan spune:

  Exista 2 aspecte abuzive:

  1.-organigrama in primarie se face pe orice criterii mai putin performanta si valoarea profesionala,pe sistemul „prosti da’multi” desi cateva calculatoare si servere ar inlocui o cloaca infecta-suntem in 2012
  2-se vede justitia din Romania unde o hotarare judecatoreasca definitiva nu e pusa in aplicare imediat.
  ca doar nu raspunde nimeni pt. asta

 8. ionut spune:

  Pai normal ca nu pun in aplicare sentinta ca nu dau bani de la ei, cei care au castigat trebuie sa primeasca si salariile din urma pana la reangajare, asa ca din partea lor cu cat stau mai mult acasa cu atat se aduna mai multi bani.
  Robu e inconstient, in loc sa ia oamenii inapoi, fiindca oricum ii plateste stand acasa, mai bine casca urechile si se ia dupa comunistii si milogii de sefuti din primarie.

 9. Luminosu spune:

  Acest Robu Nicolas este un escoc de anvergura.Intre acest personaj si un hot ordinar, nu exista decât o diferență de scara.După ce a furat la greu din bugetul Universității Politehnica Timișoara acum va da iama într-un buget mult mai mare.Este trist ca un personaj politic care a mințit, a înșelat si a furat a ajuns la cârma unui oraș ca Timișoara.Pentru cat a furat din bugetul Universității Politehnica Timișoara merita o pereche de cătușe, si nu dintr cele artizanale pentru jocuri exotice, ci autentice precum cele pe care le are Adrian Nastase.