Noutati :

Tehnici de Interconectare in Electronica – concursul TIE a adus la Timisoara cei mai priceputi studenti designeri PBC

14 aprilie, 2014 - 02:18 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Timisoara a fost gazda celei de-a XXIII-a editii a binecunoscutului concurs profesional pentru studenti – TIE (Tehnici de Interconectare in Electronica).Anual, TIE aduna laolalta cei mai priceputi studenti designeri PCB din tara intr-o confruntare in care nu doar mandria si gloria sunt la bataie, ci si premiile importante care pot fi castigate.

Concursul , demarat de un grup entuziast de cadre didactice, a crescut in anvergura de la an la an. Editia a 23-a, co-organizata de Universitatea Politehnica Timisoara, a reunit peste 40 de concurenti de la toate universitatile tehnice din Romania, precum si studenti din Budapesta. Scopul concursului este testarea in timp real a abilitatilor CAD/CAM de proiectare a modulelor electronice conform regulilor complexe actuale.

La finalul concursului poate fi  un singur invingator, insa, toti concurentii care se incadreaza in baremul stabilit de „Industrial Advisor Committee”, vor primi un „Certificat de Competenta” prin care le sunt recunoscute abilitatile lor profesionale ca designeri PCB.

Fiind in relatii stranse cu industria, concurentii TIE sunt cautati de companii cu renume pentru programe de internship  si chiar pentru angajare dupa finalizarea studiilor. Ca dovada, multi dintre fostii castigatori ai TIE pot fi gasiti ocupand functii inalte in companii importante din tara si din strainatate, multi intorcandu-se la TIE ca membrii ai „Industrial Advisor Committee”.

TIE nu urmareste doar aducerea industriei si a universitatii impreuna intr-o colaborare mai stransa si mai constanta, dar sub sloganul „Turn your hobby into a profession!” (Transforma-ti hobby-ul intr-o profesie), acest concurs cauta sa determine studentii sa fie mai creativi, sa ii puna fata in fata cu provocari din designul in timp real si sa le prezinte asteptarile industriei fata de un inginer proaspat absolvent. Prin urmare, pe langa concursul in sine, in fiecare an se asociaza manifestarii workshopuri si prezentari sustinute de universitati din strainatate si mari companii de electronice.

Sponsorii concursului au ocazia sa isi prezinte ofertele si produsele atat studentilor cat si membrilor comitetului, prin afisarea de rollupuri sau bannere, prin standuri sau metode orale de prezentare. TIE ii asteapta cu bratele deschise  pe toti cei interesati de domeniul electronicii si design PCB.

Nou in 2014 este sprijinul oferit de AFCEA (Armed Forces Communications and Electronics) Chapter Bucuresti prin Comitetul de Sustinere AFCEA. Cluburile de studenti AFCEA din intreaga tara joaca un rol important in recrutarea studentilor pentru concurs, implicarea acestor organizatii fiind vitala pentru TIE.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...