Teancuri de dosare. Cati tineri s-au inghesuit sa primeasca teren gratis de la Primarie pentru a-si ridica o casa la Timisoara?

TIMISOARA. Depunerea dosarelor pentru terenuri de construit case rezervate tinerilor s-a incheiat in urma cu doua zile.

CITESTE SI: A ‘zapacit’ radarul politiei, pe Autostrada Timisoara – Lugoj, acum face chestionare auto!

254 de tineri se vor bate pentru cele 128 de parcele de teren puse la dispozitie de primarie pentru constructia de case.

De acum incepe insa munca pentru reprezentantii municipalitatii, care vor trebui sa evalueze dosarele depuse si, in functie de punctajele obtinute de fiecare ‘concurent’, se vor acorda si terenurile.

Eu cred ca in 2-3 saptamani se poate finaliza analiza dosarelor. Avem un punctaj foarte clar, se atribuie punctele si se dau rezultatele. Totul va fi corect, transparent, si vom pune la dispozitia oricui. La prima privire ele sunt complete. Se face o verificare acum, daca s-au completat cu acetele de ultima ora, dar nu s-a stat sa se analizeze fiecare document in parte. In mod normal ar trebui sa fie ce trebuie pentru ca aplicantii stiau ce trebuie sa aduca la dosar. Nu putem exclude ca si unele documente din dosar sa fie incorecte„, a declarat Nicolae Robu

CITESTE SI: Imagini fabuloase! Cai salbatici surprinsi pe cel mai spectaculos traseu montan din Banat 

Daca tinerii isi vor ridica pe aceste parcele locuintele visate, si Primaria se va implica in acest proiect.

Noi, la urmatoarea sedinta care va fi de maine intr-o saptamana, pentru ca in 24 ianuarie e zi libera. O vom face miercuri si avem pregatit proiectul care prevede angajamentul municipalitatii de a realiza retele de utilitati in zona unde sunt aceste parcele„, a spus primarul Nicolae Robu.

Cele 128 de parcele de teren au fiecare in jur de 300 de metri patrati si se afla in zona strazii Ovidiu Balea. Pentru a primi o bucata de pamant, tinerii trebuie insa sa indeplineasca mai multe conditii. Trebuie sa aiba sub 35 de ani, si conform unei hotarari de Consiliu Local, sa aiba in contul personal, al sotului, sotiei sau parintilor suma de 10.000 de euro.

CITESTE SI: Vom avea o substatie de Ambulanta la Timisoara! De unde vor pleca salvarile in scurt timp?

Cei care vor primi o parcela vor avea la dispozitie 3 luni pentru a-si imprejmui proprietatea, iar in termen de un an de la preluarea terenului sa inceapa construirea locuintei. Daca dupa 5 ani,  casa nu este construita, proprietarului i se retrage dreptul de folosinta gratuita.

Intr-o hotarare din luna noiembrie, consilierii locali au stabilit si o serie de criterii de departajare celor care isi doresc o parcela de pamant, iar printre acestea se afla vechimea cererii solicitantului, data stabilirii domiciliului in Timisoara, conditiile de locuit sau numarul de copii minori ai solicitantului. Printre criterii se aflau si starea civila, in cazul careia cei casatoriti aveau sanse mai mari sa primeasca un teren, sau nivelul de pregatire, insa acestea doua au fost eliminate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...