Noutati :

Te exploateaza seful la serviciu? AFLA cum il trimiti la inchisoare legal!

29 martie, 2012 - 04:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Pedeapsa cu inchisoarea este cea mai dura sanctiune pe care o poate primi un angajator care incalca legislatia muncii. In functie de gravitatea faptei comise, privarea de libertate poate fi cuprinsa intre 3 luni si 3 ani.

O prima contraventie este pedepsita cu raspundere penala a angajatorului in cazul neexecutari  unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor, in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata. Astfel, angajatorul poate primi o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 3 si 6 luni, informeaza avocatnet.ro.

Inchisoare de la 6 luni la un an risca angajatorii care nu executa hotararile judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat.
Aceeasi sanctiune cu inchisoarea de la 6 luni la un an este prevazuta si pentru angajatorii care stabilesc, in mod repetat, pentru salariatii retributii mai mici decat salariul minim pe economie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...