Noutati :

Sute de absolventi de liceu, care si-au luat sau nu Bacalaureatul, au depus cerere de somaj in Timis

8 august, 2012 - 01:14 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
2


TIMISOARA. Numarul elevilor care vor sa primeasca indemnizatie de somaj pentru urmatoarele sase luni este de cateva sute in Timis. Cu toate ca rata somajului este una scazuta, absolventii de liceu nu-si gasesc de lucru.

300 de tineri si-au depus dosare pentru a primi indemnizatie de somaj in Timis, in marea lor majoritate respinsi la examenul de Bacalaureat. Desi au la dispozitie 60 de zile dupa terminarea studiilor pentru a-si depune dosarul, fostii elevi n-au asteptat.

Numarul lor este aproximativ egal cu cel de anul trecut, cand a fost o sesiune de vara a Bacalaureatului cu rezultate asemanatoare cu cea din acest an. Cei 300 de absolventi de liceu vor primi o indemnizatie de 250 de lei pe luna, timp de sase luni. Pana in luna septembrie asteptam insa sa mai primim dosare la AJOFM Timis”, a precizat Liviu Negut, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis.

Rata somajului, pe luna iulie, in Timis, a fost de 1.69%.

5.600 de someri au fost inregistrati la finalul lunii iulie. Sub 25 de ani au fost inregistrati 539 de someri, dar cei mai multe persoane care nu au un loc de munca, desi sunt apte sa lucreze, au varsta cuprinsa intre 40 si 49 de ani – 1.447. Din cei 5.600 de someri inregistrati in Timis, 777 sunt absolventi de facultate.

In ceea ce priveste rata scazuta a somajului, Liviu Negut a precizat ca sunt trei motive pentru care Timisul a 1.69% someri: „In primul rand, oamenii se implica si sunt interesati sa-si gaseasca un loc de munca, in al doilea rand, pozitia geografica a judetului, apropierea de Ungaria, Serbia si, chiar, Austria, permite mai usor gasirea unei slujbe si, nu in ultimul rand, munca bine prestata si eficienta a angajatilor AJOFM Timis, care vin de multe ori si in weekend ca sa aduca la zi toate doarele, pentru ca oamenii sa-si primeasca intr-un timp cat mai scurt indemnizatia de somaj”, explica Liviu Negut.

In timpul verii, in Timis sunt multe persoane angajate in servicii, odata cu deschiderea teraselor, inceperea sezonului cald, care conduc la scaderea somajului, a adaugat directorul AJOFM Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si eu am fratele in situatia asta,dar el si-a cautat de lucru si a gasit.Se descurca si a fost si promovat pe un post mai bun.
    Dar la majoritatea le este mai usor sa ramana pe capul parintilor si sa primeasca somajul..care oricum are o valoare mica.

    Iar de lucru se gaseste..multi nici nu cauta,sau vor sa fie direct manageri,fara bac?

  2. daca vrei iti gasesti de lucru asta e faza… ca de exemplu la hartltrans angajeaza in conditii foarte buna, si fara experienta…