Supraveghere video la toate probele Bacalaureatului 2013! Inspectoratul Scolar Timis vrea camere video si la probele orale

TIMISOARA. Cei aproape 7500 de absolventi care vor sustine Bac-ul in acest an, in judetul Timis, vor avea parte de o spuraveghere extrem de stricta. In plus fata de anii precedenti, vor fi camere de supraveghere si la probele orale.

In judetul Timis vor functiona, in acest an 19 centre de examen pentru Bacalaureat, dintre care 13 in Timisoara, 2 in Lugoj si cate unul in Deta, Sanicolau, Jimbolia si Faget.

Daca prezenta camerelor de supraveghere in salile unde sunt sustinute probele scrise din cadrul Bacalaureatului nu mai este demult o noutate, anul acesta absolventii  vor fi supravegheati in acelasi mod si la probele orale. Acestea sunt sustinute in fiecare unitate de invatamant in parte.

“Centrele de examen care nu au acoperire video completa, pentru toate salile, trebuie sa-şi completeze dotarile pana la probele scrise. Am recomandat sa fie asigurat acelasi tip de supraveghere si in salile unde sunt sustinute probele orale”,  a precizat Cornel Petroman, inspector scolar general.

Probele orale de evaluare a competentelor din cadrul examenului de Bacalaureat se desfasoara intre 10 si 28 iunie. Intre 1 si 5 iulie au loc probele scrise din cadrul examenului.

Lucrarile vor fi corectate in intervalul 5 – 8 iulie, iar rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, cel tarziu la ora 12.00 In aceiasi zi, pana la ora 16.00 vor putea fi depuse eventualele contestatii. Acestea vor fi solutionate pana in 11 iulie, urmand ca in data de 12 iulie sa fie afisate rezultatele finale

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...