Suporterii Poli Timisoara catre presedinte, premier si parlamentari: Noul stadion e o investitie in viitorul orasului. Timisoara nu cere favoruri sau tratament preferential, dar nu mai putem fi lasati in afara investitiilor strategice in sport

TIMISOARA. S-au implicat în diverse proiecte pentru comunitate de-a lungul anilor, au fost alături de Politehnica Timișoara și în vremuri bune, dar și în cele mai întunecate, iar acum suporterii vor să convingă și Guvernul să păstreze finanțarea pentru ridicarea noului stadion Dan Păltinișanu.

După ce în urmă cu câteva zile, premierul Bolojan anunta că ar putea fi oprită construirea noii arene de la Timișoara, suporterii alb-violeți își arată încă o dată atașamentul față de oraș și de proiectul atât de important pentru mișcarea sportivă.

Reprezentanți Druckeria au trimis o scrisoare deschisă președintelui Nicușor Dan, premierului Ilie Bolojan, dar și parlamentarilor de Timiș, în care expun motivele pentru care proiectul noului stadion trebuie finanțat și finalizat.

Fanii amintesc contribuția pe care Timișoara o are la PIB-ul României și faptul că primește mai puțin decât dă, și vorbesc și despre investițiile în sport de care au beneficiat de-a lungul anilor alte orașe mari din țară, Timișoara fiind lăsată la urmă.

Suporterii menționează de asemenea că noul stadion nu va fi unul dedicat doar fotbalului.

Noul stadion al orașului nu este o extravaganță, ci o investiție strategică în infrastructura urbană a unui oraș care are nevoie de un spațiu capabil să găzduiască meciuri internaționale, concerte de anvergură, festivaluri, târguri și orice alt gen de evenimente comunitare.

Timișorenii s-au săturat să ia drumul Budapestei, Vienei, Bratislavei sau Belgradului pentru a participa la evenimente de calitate. Mai nou, s-au obișnuit să ia drumul Aradului sau Clujului, atunci când vor să vadă fotbal de Liga 1 sau turnee internaționale de tenis. În acest timp, orașul care a dat României echipe de legendă, meciuri în cupele europene contra unor echipe precum Celtic Glasgow, Manchester City sau Real Madrid a rămas fără stadion„, se arată în scrisoarea fanilor.

Druckeria amintește și faptul că autoritățile județene spun că sunt dispuse sa sprijine cu fonduri construirea noii arene, acesta fiind nun alt argument pentru continuarea finanțării de la stat, dar oferă și alte soluții ce ar ajuta la ridicarea stadionului.

Există și alte instrumente care pot fi activate, parteneriate public-private sau chiar emisiuni de obligațiuni municipale, mecanisme care pot reduce dependența de bugetul central și pot demonstra, încă o dată, că Timișoara este capabilă să-și ducă proiectele la capăt prin forțe proprii, așa cum a făcut de atâtea ori în trecut…Timișoara nu cere favoruri sau tratament preferențial. Dar nu mai putem fi lăsați în afara investițiilor strategice în sport. Avem un oraș activ, creativ, productiv, dar fără o infrastructură de bază pentru sport și cultură„, spun reprezentanții Druckeria.

Scrisoarea trimisă de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria poate fi citită integral AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Perfect de acord.Spitalul oncologic de pe Torontalului si stadionul trebuie sa fie prioritati.

  2. Uie USR! uie USL!

  3. Cat timp mucushor si bolovan sunt in fruntea statului nu va avea timisoara stadion

    • Așa e, sigur se va face stadion cu profiturile din industria calului, cultivarea cânepii și vânzarea informației din apa transmisă prin conductă.

      • Și Aradul a făcut stadionul din banii orașului, urmând că statul să pună din FNI banii pentru gazon( aprox. două mil. Euro) Lucru ce nu sa mai întâmplat. Așa că aveți grije timișoreni cum negociați cu bandiții de la guvernare.

  4. Mihalcea PSD!

  5. Mie si multora ne este rusine ca suntem poli-sti dupa legea sportului data cu dedicatie de catre psd si aur pt Simonis si Poli TM !
    Nu aveam nevoie de asa ceva, incet incet echipa se ridica si fara manarii cu dedicatie de la un guvern vai de capul lui. Acum este un fel de FC Olgutza dar FC Alfred.
    Autoritatile trebuie sa ia masuri pt infrastructura si sa puna la dispozitie conditiile moderne de joc legate tot de infrastructura, in rest sa stea departe de sportul rege si de banii aruncati pe geam, avem destule gauri negre de aceea am ajuns unde suntem ca se maresc toate si feicare cetatean o sa plateasca de N ori mai mult pt aceleasi lucruri.

  6. La anul se termina stadionul Lego asa ca cel de 30000 de locuri mai poate astepta. Altele sunt urgentele acum nu sportul si cultura.

  7. faceti bah o biserica pe locul ala…asta-i important pentru roman
    macar asa va avea un loc unde sa se roage ca poli sa promoveze
    si pe langa beserica faceti si tribune…pentru slujbe in aer liber

    pentru beserica se vor gasi imediat bani

  8. R.I.P.Poli! Creati ceva nou. Ceva de genul: Timisoara FC !!!

  9. Cum dreaq va sta mintea la fotbal? Incerc o socoteala imaginara. Un manager de club cu un staff de vreo 3 indivizi salariati, un staff tehnico-medical de vreo 6 indivizi. O echipa profesionista de vreo 22 de jucatori. O echipa de cadeti de vreo 15 tineri jucatori. In total vreo 47 sau maxim 50 de salariati. Salar mediu vreo 2000 euro pe luna net, adica vreo 3000 de euro brut. Inseamna pe luna vreo 150 000 euro. Inmultit cu 12 luni, vine vreo 1,8 milioane de euro. Alte cheltuieli cu clubul cred ca estimez rezonabil vreo 200 000 de euro. Total cheltuieli pe an inseamna vreo 2 milioane de euro MINIM. Cheltuieli pure. Doar cheltuieli. Nu am pus la socoteala echipamente, taxe de arbitraj, taxe de participare in ligile nationale etc. Toate astea ca sa ce? Personal nu cred ca bugetul public municipal isi permite asa ceva. Nici cetatenii contribuabili nu-si permit asa ceva. Plus ca la asa buget cum l-am socotiti eu, jucatorii vor trebui sa-si gaseasca o jumatate de norma in alta parte ca nu cred ca este fotbalist in prima liga cu 3000 de euro pe luna. Deci este bugetul pentru liga a saptea. Fotbal de stat? Cu bani publici? Nu cred ca doresc asa ceva.