Noutati :

Suntem de rasul curcilor! Haos in denumirea podurilor si strazilor la Timisoara! Se schimba tot la 2 luni. Care vor fi iarasi modificate si cum?

7 iulie, 2016 - 08:42 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce in luna mai Consiliul Local a luat decizia schimbarii denumirii a 13 poduri din Timisoara, protestele unora dintre cetateni, in special a revolutionarilor, ii determina pe alesi sa revina asupra deciziei. Cel putin in privinta catorva dintre poduri.

‘Nu calcati in picioare memoria Eroilor din Revolutia Romana din ’89! Cerere catre Nicolae Robu!

Primarul Timisoarei Nicolae Robu va propune ca podul Decebal sa isi pastreze numele pe care l-a purtat ani de zile, inclusiv in 1989, si spune ca vor fi schimbate denumirile altor poduri din oras deja rebotezate.

Asadar, podul Decebal, dupa ce i-a fost schimbat numele in Traian la finalul lunii mai, va redeveni Decebal.

Apoi, podul care trece pe langa Piata Badea Cartan si se numea Dacilor, pana la hotararea de consiliu care l-a botezat drept Decebal, va capata si el un alt nume: Traian.

In plus, Nicolae Robu spune ca vor fi redenumite si strazi din vecinatatea acestor poduri pentru a armoniza denumirile.

CITESTE SI: Nume noi pentru mai multe poduri din Timisoara! Cum se vor chema?

Eu am facut angajamentul chiar astazi in sedinta de consiliu ca Podul Decebal se va numi in continuare Decebal, dar vom face o ajustare a denumirilor de strazi si de poduri, inclusiv in acest areal din vecinatatea pietei Traian, astfel incat sa fie foarte limpede pentru cetateni unde este un pod cu un anumit nume prin relationare cu strazile din zona podului, cu cea mai importanta dintre strazi, desigur, cum e logic sa fie. Acum e o harababura totala in ceea ce priveste denumirile de poduri si de strazi in oras. Eu am constatat ca timisorenii nu stiu cum se numesc diverse poduri, ba chiar sunt indusi in eroare. Spre exemplu, strada Stefan cel Mare e in zona Traian, si podul e in partea cealalta in zona Garii de Nord. Am luat un exemplu, dar puteam gasi mult mai multe. Piata Traian stie toata lumea unde este, in timp ce podul Traian e podul de la Maria. Podul Traian va fi in apropierea pietei Traian. Intentia initiala ar fi fost podul Decebal, dar lasam podul Decebal cu numele Decebal, si bulevardul care trece peste el va primi numele de bulevardul Decebal. Si vom avea o strada importanta tot in zona, cu numele 3 August, chiar legata de traseul pe care au trecut trupele romanesti cand au intrat in Timisoara in 3 August 1919, si podul de la Badea Cartan se va numi podul Traian. Nu va mai exista podul Dacilor, va fi podul Decebal. Podul Decebal, podul Traian, asa este mai firesc. Si trebuie sa gasim o strada importanta care sa primeasca si numele Burebista, pentru ca este a treia mare personalitate a antichitatii pentru poporul roman„, a declarat Nicolae Robu.

Odata cu redenumirea podurilor si strazilor, si statiilor de vaporase existente pe Bega in dreptul lor vor purta aceleasi nume.

CITESTE SI: Botez cu repetitie la Timisoara? Statiile de vaporas abia denumite ar putea avea… alte nume. GALERIE FOTO!

Vor mai fi si alte schimbari, dar nu neaparat in acea hotarare. Cu hotararea viitoare vrem sa rezolvam si problema podului Decebal, ca sa nu fie tensiuni in oras, pentru ca eu admit ca a fost gresita schimbarea numelui podului Decebal… Am tinut cont in denumirea statiilor de vaporase„, a completat edilul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...