Suna sirenele de Mos Nicolae la Timisoara. Tu stii diferenta dintre alarma aeriana si cea pentru dezastre?

TIMISOARA. Un amplu exercitiu de alarmare publica este programat la Timisoara in dimineata zilei de Mos Nicolae. Astfel, miercuri, 6 decembrie, intre orele 10.00 si 11.00, vor suna sirenele.

CITESTE SI: Ultimele imagini de pe Autostrada Liliecilor. Ce se intampla pe Lotul 4 Lugoj – Deva 

Este vorba de o verificare a sistemelor de alarmare care se va face la nivel national din ordinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
Vor fi testate atat cele cu actionare centralizata, cat si cele cu actionare locala.

Scenariul vizeaza manifestarea tipurilor de risc generatoare de situatii de urgenta/protectie civila (inclusiv pericolul atacului din aer) care impun alarmarea populatiei.

Actiunea are drept scop antrenarea autoritatilor administratiei publice locale, pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica.

SEMNIFICATIA SEMNALELOR DE ALARMARE

-ALARMA AERIANA

15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde intre ele.

-ALARMA LA DEZASTRE –pentru incepere exercitiu

5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde intre ele.

-PREALARMA AERIANA

3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde intre ele.

-INCETAREA ALARMEI -pentru terminare exercitiu

sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 1 minut.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.