Noutati :

Subiectele la romana la Evaluarea Nationala 2014! Ce le-ar putea pica elevilor si care e baremul de corectare?

23 iunie, 2014 - 06:35 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE 1: Avem SUBIECTELE LA ROMANA la Evaluarea Nationala 2014: Analiza pe text de Minulescu! Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2014! Baremul de corectare!

 

UPDATE 2: Cum se puncteaza la Romana la Evaluarea Nationala 2014? Vezi Baremul de corectare la Limba Romana Evaluare Nationala 2014!

__________________________

TIMISOARA. Emotiile au inceput pentru cei aproape 5000 de elevi din judetul Timis care sustin prima proba din cadrul Evaluarii Nationale 2014, dar si pentru parintii lor care-si doresc un loc la un liceu cat mai bun si potrivit pentru viitorul parcurs al copiilor.

Conform calendarului de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala 2014 pentru absolventii claselor a VIII-a, luni, 23 iunie 2014, are loc proba scrisa la limba si literatura romana.

Accesul elevilor in centrele de examen a fost permis pana la ora 8.30.Proba a inceput la ora 9.00 iar elevii au la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele. Ei vor fi sta cate unul in banca, in ordine alfabetica, potrivit listelor afisate la intrarea in sali.Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate parasi sala (decat daca preda lucrarea scrisa).La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii trebuie sa predea lucrarile in faza in care se află, neavand voie să depasească timpul stabilit; trei elevi raman in sala pana la predarea ultimei lucrari.

In judetul Timis s-au inscris pentru sustinerea Evaluarii Nationale 4.808 elevi.

Cele mai mari emotii le au parintii, care si-au insotit copiii la examen si asteapta cu nerabdare pe la garduri sa afle ce au facut elevii.

Mai multe modele de subiecte au fost postate de Ministerul Educatiei pentru proba de Romana de la Evaluarea Nationala, pe internet. Astfel copiii se puteau orienta in legatura cu ceea ce le va pica in aceasta dimineata. Subiectele vor fi asemanatoare.

Vezi AICI MODELE DE SUBIECTE anuntate pentru Evaluarea Nationala 2014.

Vezi AICI BAREMUL DE CORECTARE la limba si literatura romana.

Protocolul, strict interzis

Ministrul Educatiei a cerut inspectorilor sa interzica orice practica de colectare de bani la evaluarea nationala, indiferent de motiv. „Nu exista subiectul protocol, nu exista niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociata examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului”, a subliniat Remus Pricopie.

Subiecte de dificultate medie

„Am avut ani in care examenele, fie de evaluare nationala, fie de bacalaureat, au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale”, a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie,  adaugand ca „un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele”.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

• 23 iunie 2014 Limba si literatura romana- proba scrisa

• 24 iunie 2014 Limba si literatura materna- proba scrisa

• 25 iunie 2014 Matematica – proba scrisa

• 27 iunie 2014 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

• 27 iunie 2014 Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

• 28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestatiilor

• 1 iulie 2014 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatiiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...