Noutati :

Studentii timisoreni invata sa devina oameni de afaceri la un nou centru de informare antreprenoriala

24 mai, 2012 - 01:27 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenoriala – nivel de baza, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, ei urmand a elabora planuri complete de afaceri. Ei sunt pregatiti de specialisti in domeniul economic.

Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania lanseaza, in incinta Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, un centru de informare antreprenoriala.

Centrul a fost realizat prin proiectul „Tineri Antreprenori de Succes”, cofinantat din fonduri europene. Proiectul este coordonat de Ministerul Educatiei.

Obiectivul proiectul vizeaza stimularea initierii de afaceri pentru 3.000 de studenti sau absolventi de studii superioare, care doresc sa desfasoare o activitate independenta. In acest sens, in fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale tarii vor fi infiintate centre de informare antreprenoriala cu privire la mediul de afaceri, la oportunitatile de initiere/ dezvoltare a afacerilor precum si la legislatia relevanta”, spun reprezentantii Asociatiei Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara (ASSEUT).

In scopul imbunatatirii competentelor si abilitatilor antreprenoriale, 800 de tineri vor participa la cursuri de formare antreprenoriala – nivel de baza, iar 320 – la cursuri de nivel avansat, acestia urmand a elabora planuri de afaceri complete, planuri dintre care 40 vor primi sprijin in vederea concretizarii.

Sustinerea dezvoltarii afacerilor este generatoare de noi locuri de munca pentru tineri, contribuind la cresterea nivelului de ocupare la nivel national si la favorizarea crearii unei piete a muncii flexibila si inclusiva.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...