Studentii de la UPT au luat mai mult de jumatate din premiile Concursului National de Rezistenta Materialelor

TIMISOARA. Studenții Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara au confirmat încă o dată valoarea școlii timișorene de Rezistența Materialelor, după ce au obținut majoritatea premiilor Concursului profesional științific studențesc de Rezistența Materialelor „C. C Teodorescu”, ediția a XL a, faza națională, Brașov 2024.

Competiția a fost organizată de Facultatea de Inginerie Mecanică împreună cu Facultatea de Constructii din cadrul Universității Transilvania din Brașov, sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, Filiala Brașov, Secția 1 – Mecanică tehnică și Secția 6 – Construcții și Urbanism, reunind peste 65 de studenți înscriși din universitățile din țară, la secțiile de mecanică, nemecanică și construcții.

Manifestarea ştiinţifică studenţească, a angrenat studenţi din centrele universitare cu prestigiu în domeniul tehnic: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Piteşti.

Din Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, la acest concurs au participat 5 studenţi: 2 la profilul mecanic și 3 la profilul nemecanic.

Studenții din Facultatea de Mecanică au confirmat renumele şcolii timişorene de Rezistenţa Materialelor obținând:

 • un premiu I,

 • două premii II,

 • un premiu III și alte premii speciale.

Practic cei 5 studenți au obținut mai mult de jumătate dintre premiile acordate la cele două profile: 66,(6)%.

Rezultatele studenţilor din Facultatea de Mecanică au clasat Universitatea Politehnica Timișoara pe primul loc, între toate centrele universitare, într-un clasament neoficial al distincţiilor obţinute.

Premiile ajunse în Timişoara răsplătesc pregătirea următorilor studenţi:

 • Crestel Claudiu-Dorin – Premiul I, profil nemecanic, Locul 1 – inginerie medicală;

 • Bontea Elena – Premiul II, profil nemecanic, Locul 2 – inginerie medicală;

 • Liciu Darius – Premiul II, profil mecanic, Locul 2 – inginerie mecanică;

 • Giura Camelia – Premiul III, profil nemecanic, Locul 3 – inginerie medicală;

 • Neamț Dacian – Profil mecanic, Locul 8 – mecatronică.

În spatele succesului studenților stă pregătirea coordonată de conf.dr.ing. Mihai Hlușcu de la Facultatea de Mecanică a UPT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Rezolva cu perseverentza din Gazeta de Rezistentza!