Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara au creat o masina inteligenta!

TIMISOARA. 35 de studenti, impartiti in sapte echipe au concurat la editia din acest an a InGENIOUSly Continental. Tema din acest an a fost Car2car communication. Sub coordonarea mentorilor Continental si ai Universitatii Politehnica, ei au lucrat 17 saptamani la crearea unei masini care sa poata comunica printr-un sistem wi-fi cu alte vehicule din trafic precum si cu infrastructura.

„Conducerea autonoma este una dintre directiile in care se indreapta sectorul auto. Am incercat, prin aceasta tema, sa ii punem pe studenti in fata unor situatii reale, sa isi dea drumul imaginatiei, sa fie creativi si sa vina cu solutii care pot contribui la dezvoltarea acestui domeniu. Rezultatele sunt promitatoare. Ei au muncit in echipa si au aflat ce inseamna sa te bazezi pe munca altora pentru a duce un proiect la bun sfarsit. A fost o experienta importanta pentru ei, dar si o ocazie sa descoperim tineri pasionati care pot contribui la cresterea acestei industrii”, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Automotive Romania.

Castigatorii au fost recompensati cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei.

Iata si componenta echipelor:
Locul 1 (Team3)
Raul Steleac
Patrick Schmiedt
Elisei Ilies
Florin Alexandru
Marta Verik

Locul 2 (Team1)
Andrei Bulaichi
Adrian Torja
Maria Sandu
Ionel Popescu
Andrei Iuhasz

Locul 3 (Team8)
Andrei Rosu
Adrian Craciun
Horia Dumitru Iustin Neaga
Costinel Ionica
Cristina Golban

Studentii au creat o masina care a trebuit sa parcurga o ruta si sa se sincronizeze cu semnalele de circulatie, precum si cu celalalte masini de pe traseu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.