Noutati :

Studenti din Timisoara, s-a deschis centrul de biciclete gratuite pentru voi!

18 aprilie, 2016 - 12:38 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Porneste al saselea sezon studentObike, la Timisoara, proiectul de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

60 de biciclete sunt puse gratuit la dispozitia studentilor din Timisoara, iar centrul este amplasat in Universitatea de Vest. Studentii pot inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana duminica, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate. StudentObike ofera tuturor studentilor din Timisoara posibilitatea de a inchiria bicicletele, indiferent de facultatea pe care o frecventeaza.

Cu un “look” foarte cool, dinamic, plin de energie, studentObike isi propune sa determine cat mai multi studenti sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct in altul al campusurilor studentesti.

Programul studentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, reprezentant al proiectului.

studentobike-biciclete-studenti

In fiecare an adaugam cate o piesa intr-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineata obisnuita intr-un camin studentesc din Romania. Si in imagine se vad sute de tineri care pleaca spre facultati cu bicicleta. Oameni veseli, oameni tineri, oameni frumosi. Aceasta este imaginea care sta in spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspira pe noi, ne facem sa mergem mai departe, ne determina sa imbunatatim proiectul an de an. In 2016, venim in intampinarea nevoilor studentilor cu un sistem de inchiriere mai flexibil, colaboram cu securitatea campusurilor pentru siguranta bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim actiunile si proiectele studentilor, oferim proiecte si motive in plus pentru adoptarea bicicletei ca mijloc de tansport alternativ”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution, prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

StudentObike este un proiect national de bike-sharing gratuit pentru studentii din sase centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Cluj-Napoca, Iasi si in Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...