Strazi inchise, restrictii de circulatie, terase ridicate in centru, parcari rezervate, la inchiderea anului Timisoara Capitala Culturala Europeana 2023. Foto

TIMISOARA. Timisoara se pregateste de un weekend plin de evenimente care sa inchida programul Capitalei Culturale Europene, iar autoritatile au luat o serie de masuri pentru a se asigura ca timisorenii vor ajunge mai usor in centrul orasului.

CITESTE SI: Concerte cu Jessie J, Katie Melua, Delia, Phoenix, Cargo sau Mircea Baniciu, expozitii, filme, show de lumini si teatru, in incheierea anului de Capitala Culturala Europeana la Timisoara. Programul pe zile 

Astfel, in perioada 8 – 10 decembrie, cei care doresc sa ajunga la evenimentele din centrul orasului, o vor putea face cu mijloacele STPT, transportul public fiind gratuit in aceasta perioada.

De asemenea, vor fi impuse restrictii de circulatie pe mai multe strazi.

In perioada 8.12.2023 – 9.12.2023 (intre orele 18:00 – 01:00), respectiv 9.12.2023 -10.12.2023 (intre orele 18:00 – 01:00), inchiderea traficului rutier pe str. Oituz

In perioada 7.12.2023 (ora 17:00) – 10.12.2023 (ora 10:00) restrictionarea traficului rutier pe strazile: Palanca, George Cosbuc, Paul Chinezu, Matei Corvin, Regimentul 5 Vanatori, Sergent Constantin Musat, respectiv breteaua existenta in Piata Marasti in spatele statiei S.T.P.T., Piata Tepes Voda, strada General Traian Doda, Episcop Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, Vasile Alecsandri, Emanoil Ungureanu, Gheorghe Lazar (Zona Cetate) si strada General Eremia Grigorescu.

Inchiderea circulatiei rutiere in perioada 8.12.2023 – 9.12.2023 (intre orele 18:00 – 01:00), precum si in perioada 9.12.2023 – 10.12.2023 (intre orele 18:00 – 01:00) pentru toate strazile mentionate anterior.

De asemenea, se vor rezerva locurile de parcare existente in Piața Marasti, respectiv pe strada Popa Sapca (adiacent Penitenciarului Timisoara) precum si parcarile publice existente in Piata Tepes Voda si pe str. Nicolaus Lenau, in perioada 7.12.2023 (incepand cu ora 07:00) – 10.12.2023 (pana la ora 23:00).

Recomandam soferilor sa foloseasca rute alternative„, transmit reprezentantii Primariei.

La fel cum s-a intamplat si la deschiderea Capitalei Culturale, terasele din zona Cetate, inclusiv Piata Libertatii si strada Alba Iulia, urmeaza sa fie ridicate in perioada 6 – 10 decembrie, pentru a permite o circulatie mai usoara a timisorenilor.

Va reamintim, evenimentul „Timisoara 2023 la nesfarsit” va marca incheierea programului Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii printr-un show desfasurat timp de 3 zile.

Piata Unirii va fi inima acestei sarbatori, unde un line-up impresionant de artisti apreciati pe plan mondial precum Jessie J, Katie Melua, Delia, Roisin Murphy si Emaa vor incanta publicul cu cele mai indragite hituri. Spectacolul de acrobatie „Roza Vanturilor” va putea fi vazut pe aceeasi scena.

Gala de inchidere va avea loc la Palatul Culturii si va aduce o retrospectiva asupra acestui an.

José González, unul dintre cei mai asteptati artisti, va sustine un concert pe scena de la Cinema Timis, iar toate biletele au fost epuizate in primele 20 de minute.

La Cinema Victoria, va avea loc seminarul international „VECTOR TM. Cultura ca practica urbana”, unde autori de strategii urbane, arhitecti, curatori si diplomati culturali vor discuta despre vectorii de transformare urbana generati de programul cultural. Iar MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” va gazdui programul de performance „ZONA &”, acesta face referire la Festivalul Zona, un fenomen cultural semnificativ din Timisoara anilor ’90.
Mai multe despre programul evenimentului „Timisoara 2023 la nesfarsit” pe site-ul https://continua.timisoara2023.eu/ro/.

Pe langa aceste evenimente, Timisoara va prinde viata in fiecare colt, cu o diversitate de activitati culturale, expozitii si spectacole.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Era frumos sa asigure Primaria transport si un loc de depozitare a teraselor, ca la TAXE sunt primii

  2. Bravo Dominic! Fara tine, nu aveam parade si evenimente si am fi fost fericiti faca venea ansamblul girocean in oras.

  3. Cred ca in cadrul comisiei de circulatie, activeaza cei mai incuiati(ca sa fiu light) angajati !!!! Recentele modificari – sensuri unice, ale unor strazi care duceau din Sagului spre Sportivilor, spun totul…de ce sa fie simplu, cand poate fi intortochiata treaba ????
    In rest, foarte bine ca se termina faimoasa actiune, care a rasuflat din cele mai multe puncte de vedere ; stim asteptarile autoritatilor…nu s-a intamplat…

  4. esec total: in 2023 au fost mai putini turisti decat in 2022… in vara in deportam pe acest nimic

  5. De parca nu era orasul destul de aglomerat, il facem si mai…. numaram zilele pana la urmatoarele alegeri.