Noutati :

Strada din Timisoara care se largeste la 4 benzi, pe care vor fi amenajate trotuare si piste de biciclete. S-a lansat licitatia de peste 1,6 milioane euro

8 decembrie, 2019 - 03:54 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Dupa ani buni de asteptare, o strada importanta din Timisoara, ce face parte din Inelul IV de circulatie, ar putea intra intr-un proces de modernizare. Primaria a lansat licitatia pentru modernizare.

CITESTE SI: ‘Exista putina ambitie’. Pana la Craciun, balustradele podurilor Eroilor si Dragalina din Timisoara vor fi finalizate. Se lucreaza si la pistele de biciclete 

Strada Grigore Alexandrescu e prevazuta a se extinde la 4 benzi de circulatie, vor fi amenajate trotuare si piste de biciclete, dar va aparea si un sens giratoriu la intersectia cu Calea Torontalului.

Potrivit documentatiei publicata in Sistemul de Achizitii Publice SICAP,
„Modernizare str. Grigore Alexandrescu, tronson Calea Torontalului – Calea Aradului”, lucrarile vor cuprinde:

– extinderea carosabilului la patru benzi de circulatie, doua pe sens;
– amenajare podet peste canal;
– amenajarea giratie la intersectia strazii Grigore Alexandrescu cu Calea Torontalului;
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare zone verzi;
– lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere);
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa;
– canal tehnic pentru intriducerea in subteran a cablurilor.

Valoarea estimata a lucrarii e de 7.767.263 lei cu TVA, adica peste 1,6 milioane euro, bani de la bugetul local, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 4 februarie 2020.

Santierul ar trebui sa se incheie in cel mult 8 luni de la momentul inceperii lucrarilor, astfel ca sunt sanse ca strada Grigore Alexandrescu, ce masoara mai putin de 1 kilometru, sa fie gata in 2021.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Sa te tot lauzi ca faci „piste de biciclete” si sa nu respecti nici macar standardul minim se numeste furt din bani publici ! Lae Robu AMR 6,5 Luni…

 2. Proiectantii lu’ Peste, DE CE nu ati proiectat de la bun inceput strada cu 2 benzi pe sens? Nu era o solutie mai logica avand in vedere ca unea 2 drumuri nationale foarte intens circulate?

 3. FMM robule de mincinos ordinar. De patru ani tot minti ca faci cacatul praf pe strada aia. Nu va este rusine? Chiar atat de gros aveti obrazul?

 4. Cu un cost de 1 600 000 de euro pentru numai 800 de metrii este dublu comparativ cu 1 km de autostrada care este aici la campie aprox 1 milion euro pe km.
  Autostrada are 4 benzi si doua benzi de urgenta deci cam aceeasi latime cu cea ce se propune aici.
  Cine castiga aici ???

  • Castiga Robu si lingaii de partid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!