Noutati :

Statii de tramvai noi, 4 benzi auto, trotuare si piste de biciclete. Cum va arata Calea Bogdanestilor din Timisoara, dupa reabilitare

28 noiembrie, 2018 - 02:52 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Se pun la punct detalii prinvind modul in care va fi reabilitata Calea Bogdanestilor din Timisoara. Alesii locali trebuie sa isi dea avizul pentru actualizarea studiului de fezabilitate realizat inca din anul 2009.

CITESTE SI: Schimbare de plan. Primele parcari etajate intre blocuri, ce vor fi amenajate la Timisoara, vor fi si in… subsol. Video 

Proiectul prevede ca strada sa fie largita la cate doua benzi pe sens, despartite de calea de tramvai, care va fi realizata prin mijlocul bulevardului, iar intre liniile de rulare va fi plantata iarba. Vor fi refacute si trotuarele, iar de-a lungul strazii vor fi construite si piste de biciclete.

CITESTE SI: Liber la construit cel mai larg pasaj rutier la Timisoara, pe sub 9 linii de cale ferata. Anuntul primarului Nicolae Robu 

„Prin proiect se vor realiza urmatoarele:
– linia cale tramvai va fi cale dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie;
– reteaua contact se va realiza in varianta dubla, intr-o solutie de compensare totala;
– se vor inlocui cablurile de alimentare a retelei contact (600 Vcc);
– se va moderniza substatia de transformare-redresare care va alimenta cu energie electrica linia cale modernizata;
– largirea la 2 benzi pe sens a strazii;
– realizarea de piste pentru biciclete;
– realizarea de trotuare;
– spatii verzi, atat in platforma proprie a linie de tramvai, cat si in zona de siguranta a strazii
– semaforizarea intersectiilor si supravegherea video, integrate in sistemul de management al
traficului”, se arata in descrierea proiectului privind „Reabilitare linii de tramvai si modernizare trame stradale în Municipiul Timisoara”, Calea Bogdanestilor – Traseul 5.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 149.416.459,51 lei, adica peste 30 de milioane de euro, mai mult decat prevedea SF-ul aprobat in urma cu aproape 10 ani. Iar reprezentantii Primariei vor depune apoi proiectul pentru finantare europeana, pe Axa prioritara 4.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Locuri de parcare? Gospodarie subterana (cabluri, conducte, etc) cu posibilitatea extinderii sau repararii fara spargerea asfaltului?

    • Chiar esti nesimtit! Sa tina un an asfaltul inainte sa crape si gurile de canal la acelasi nivel cu asfatul ar reprezenta, zic eu, o realizare mareata si demna de toate laudele!

  2. Era si timpul pentru o astfel de lucrare!!Zona a devenit foarte populata,Blascovici e plin de vile si blocuri,Ronatul e
    intesat de case noi…Chiar era foarte necesara treaba asta!Speram sa nu fie o pacaleala,si sa se realizeze in acest secol!