Noutati :

Statia de masurare a calitatii aerului din Piata Libertatii a fost mutata in curtea Liceului Pedagogic din Timisoara

12 februarie, 2014 - 01:19 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Un an, atat au durat pregatirile pentru mutarea statiei de masurare a calitatii aerului din Piata Libertatii, intr-o noua locatie. A fost nevoie de multe documente si aprobari, inclusiv de la Comisia Europeana.

Adrian Bere, directorul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara spune ca primaria a avut trei potentiale locatii pentru mutarea statiei, insa cea mai potrivita a fost in curtea Liceului Pedagogic.

Statia a fost mutata in curtea din spatele Liceului Pedagogic. Am propus initial trei locatii, la Pedagogic, la Electromotor si in spatele magazinului Bega. A fost aleasa prima locatie deoarece este o statie de trafic pietonal, iar conditiile au fost urmatoarele: sa fie zona centrala si sa existe trafic urban„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Adrian Bere.

Reprezentantii Primariei Timisoara au initiat demersurile pentru mutarea statiei de masurare a calitatii aerului in urma cu un an, insa pentru aceasta au avut nevoie de aprobari atat de la Ministerul roman al Mediului, cat si de la Comisia Europeana.

Statia transmite online datele direct la Comisia Europeana, noi putem doar sa le vizualizam„, a mai explicat Bere.

Mutarea statiei nu a fost o misiune usoara. Mai intai a fost reziliat contractul de concesionare a terenului cu Ministerul Mediului, din Piata Libertatii, si a fost semnat un alt contract pe aceeasi suprafata pentru noua locatie. Totodata, aceeasi societate care a montat statia in Piata Libertatii a fost si cea care a mutat-o in curtea Liceului Pedagogic pentru a putea calibra aparatura din interior.

Mutarea efectiva a durat doua zile, statia fiind ridicata cu ajutorul unei macarale, peste arbori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Idee geniala ! Trafic urrban inexistent,liniste,verdeata,ce mai,poluare ZERO ! Bravo,baieti,felicitari !

  2. Exista aviz de la directia de urbanism pentru amplasarea acestei monstruozitati industriale in zona C.D.Loga? Nu a observat nimeni ca nu se potriveste cu … peisajul? Nu intereseaza pe nimeni conservarea zonelor cu cladiri de patrimoniu istoric? Chiar distrugem orice urma de estetica in numele modernizarii? Eu zic sa desfacem bastionul si sa facem statie de epurare in locul lui. Si sa desfacem catedrala sa facem panouri cu LED-uri cu anuntarea temperaturii. Cine dreaq is aia care decid amplasarea in astfel de locuri. Chiar nu puteau sa puna cotetul ala albastru cu elice intr-o curte interioara sau loc viran. Trebuie sa polueze vizual cu prostia aia de tabla? Orasul lu’ dreaq, mai urat decat Caracalul, cu reclame la hemoroizi si fisuri anale cat blocul turn si containere albastre pe fatadele cladirilor istorice. Directie de urbanism de rahat. Acus vor face benzinarie in parcul copiilor si teren de minifotbal in fata Operei. Bleah.

  3. Despre WC-urile alea din plastic am comentat? Mi-a scapat. Probabil m-am obisnuit deja cu prezenta lor pe domeniul public ata de tare incat nu le mai observ. As sugera Directiei de urbanism din primarie sa instaleze o baterie de WC-uri de plastic in fata catedralei si o alta in mijlocul pietei Unirii. Neaparat.

  4. Dar de ce nu o muta langa Continental?

  5. In plus daca a fost mutata fara autorizatie de constructie,actiunea in sine constituie infractiune daca amplasamentul este intr-o zona de protectie.Liliana Iedu,va rugam continuati articolul cu numarul si data eliberarii autorizatiei de construire.Daca nu exista atunci aveti „o piine” mare de mincat pina la aplanarea consecintelor .Va rugam sa informati in continuare cititorii D-stra carora le datorati respect pentru fidelitatea si consecventa cu care va urmaresc stirile si articolele.