Noutati :

Start la BACALAUREAT 2017! Cati elevi dau examenul in Timis si cand vor afla cum s-au descurcat?

6 iunie, 2017 - 09:13 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Au inceput emotiile pentru absolventii de liceu. Marti, acestia dau piept cu unul dintre cele mai importante examene din viata lor: Bacalaureatul. Astfel, in primele doua saptamani de examen, acestia vor sustine probele de competente, apoi vor urma probele scrise.

In total, in judetul Timis s-au inscris pentru a sustine examenul de Bacalaureat 4.188 de elevi, dintre care 3.486 sunt din promotia actuala, iar 702 sunt din promotia anterioara. Iar la prima proba, sunt asteptati sa intre in sali pentru a-si testa cunostintele aproape 3.500 de elevi.

Marti, in 6 iunie, tinerii vor trebui sa dovedeasca faptul ca stapanesc limba romana. Doua zile mai tarziu, absolventii de liceu vor sustine proba orala in limba materna, iar apoi, in 9, 12 si 13 iunie, vor trebui sa arate cat de bine stiu sa foloseasca computerul. Examenele orale se incheie si anul acesta cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba straina, care se va desfasura intre 14 si 16 iunie.

Emotiile cele mai mari sunt legate si anul acesta de probele scrise. Si de data aceasta, tinerii vor fi supravegheati audio-video, iar prin sondaj, inregistrarile vor fi urmarite dupa fiecare proba scrisa a examenului.

Prima proba scrisa a Bacalaureatului va avea loc in 26 iunie, iar elevii vor sustine examenul astfel:

26 iunie 2017 Limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
27 iunie 2017 Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa

Primele rezultate ale BAC-ului vor fi afisate in 5 iulie si tot in aceeasi zi, cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii. Dupa solutionarea contestatiilor, in 10 iulie, tinerii vor afla rezultatele finale ale examenului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...