Noutati :

Stadiul lucrarilor la podurile Dragalina si Eroilor din cartierul Iosefin, la Timisoara. Cand se incheie lucrarile de largire

16 aprilie, 2019 - 02:28 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Continua lucrarile la cele doua poduri aflate in constructie la Timisoara. Echipele de muncitori au finalizat mai multe operatiuni de detaliu si lucreaza la elementele de structura ale constructiilor.

CITESTE SI: Trecerile de pietoni din Timisoara vor fi iluminate mai puternic. Anuntul lui Nicolae Robu, dupa salba de accidente pe zebra, soldate cu morti si raniti

La podul Dragalina s-au incheiat lucrarile de forare si turnare pentru noile structuri ce vor fi amplasate in aval si amonte de podul deja existent. Si in cazul acestuia din urma s-au facut progrese in privinta reabilitarii.

La podul Dragalina au fost finalizate lucrarile de forare si turnare a celor 24 de piloti, coloane de sustinere a noii structuri. Sunt cate 6 pe fiecare parte a canalului pentru fiecare dintre cele 2 noi poduri. Avem 12 piloti, 12 coloane, deci 24 pentru cele doua poduri care se construiesc unul in amonte si altul in aval. Au fost turnate radierele noii structuri a podului in aval si in amonte, au fost executate gaurile in elevatiile culeelor existente pentru montarea conectorilor de care se va lega armatura elevatiilor. Sunt in curs de executie la podul nou din aval platformele si esafodajele, ele sunt in faza finala, apoi cofrarea arcelor de pod si armarea arcelor, iar la podul existent mai sunt in derulare lucrari de sablare a armaturilor corodate„, spune primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Anunt de suflet. Fa o fapta buna si adu alimente, produse de igiena si jucarii pentru copii necajiti, in Parcul Rozelor din Timisoara! 

In cazul podului Eroilor, a fost finalizata operatiunea de consolidare a grinzilor de la vechiul pod, si au fost finalizate forajele pentru ridicarea noilor structuri.

La podul Eroilor au fost finalizate lucrarile de reparatii la intradosul podului. A fost refacuta sectiunea grinzilor cu mortare speciale de inalta rezistenta. Au fost consolidate grinzile cu benzi din fibra de carbon pe deschiderea centrala, a fost aplicata panza de carbon pe intreg conturul grinzilor marginale pentru consolidare si preluarea fortelor taietoare. S-a aplicat protectie anticoroziva peste betonul de la intrados si pe materialul compozit. S-a schimbat schema statica a podului prin precomprimare au fost executate cele 4 foraje pentru turnarea noilor coloane pentru noile poduri ce vor fi construite in amonte si aval de podul vechi consolidat. Au fost executate gaurile in elevatiile culeelor existente pentru montarea conectorilor de care se va lega armatura din extinderea elevatiilor. Se lucreaza la montarea armaturilor, la cofrarea in vederea turnarii betonului la noile structuri pentru largirea podului, adica la realizarea celor doua noi poduri in amonte si in aval, lipite practic de podul existent… Eu cred ca suntem in grafic si in luna septembrie vom finaliza lucrarile astfel incat sa putem beneficia de aceste interventii complexe de acum inainte„, a declarat primarul Nicolae Robu despre stadiul lucrarilor.

Va reamintim, Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro.

Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

Podul va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu se construiesc 4 poduri noi , se largesc si se modernizeaza la novoile actuale doua poduri vechi. Sa ii aminteaca cineva la Robi … a si inca ceva … purtator de cuvant are primaria sau asta se pricepe la orice?

 2. Cioara vopsita e și purtător de cuvânt, e și constructor, este și proiectant..Diliul le știe pe toate. Ii mai trebuie tichie de mărgăritar.

 3. bine ca le stiti voi pe toate,latrailor,daca inaintasu lui facea cate un pod sau pasaj in fiecare an,azi nu ajungeam aici, tot ii bine ca a facut arteziene

  • Treaba asta cu lasa ca ,, merge si asa ” a adus tara asta aici unde e . Lucrurile se fac cu mare intarziere si de calitate proasta si pe dublu bani decat la privat . La santier la Iulius Mall ar fi fost gata 10 poduri pana acum , dar acolo nu ,,merge si asa ” .

 4. Pentru carcotasi mergeti la fata locului si apoi faceti comentarii. La Dragalina se lucreaza intr-un ritm accelerat fata de alte lucrari contractate de stat

  • La Dragalin a se lucreaza intr-un ritm accelerat …. .
   la fel de accelerat ca si acceleratele din Romania (60 km/h)