Stadion de 45.000 de locuri, pe bani europeni, la Timisoara? Studiile vechi nu mai sunt bune, considera Nicolae Robu

TIMISOARA. Alti bani, alta distractie! Primarul Timisoarei viseaza la un stadion de 45.000 de locuri si la o echipa Poli in Liga I. Avem insa studii pentru un nou stadion, dar edilul Nicolae Robu considera ca acestea sunt vechi si proaste.

Exista deja un proiect cu 3 variante pentru un stadion cu 30.000 de locuri si o sala polivalenta cu 10.000 de locuri, realizat pe vremea fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc. Consilierii judeteni alocasera, in 2011, 600.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic. Vorbim despre bani publici.

CITESTE SI: Stadion nou si sala polivalenta pentru Timisoara! Consiliul Judetean Timis are trei variante de proiect! Vezi care sunt acestea!

Primarul Robu considera insa ca aceste studii sunt doar niste desene…

„Nu cred ca un stadion trebuie realizat dupa proiecte mai vechi, cred ca pentru a realiza un stadion, in zilele noastre, trebuie sa se plece de la un concurs de solutii international obligatoriu desfasurat cat mai aproape de momentul construirii stadionului. Tehnologiile in domeniu evolueaza foarte mult, conceptele si viziunile asupra a ceea ce este un stadion modern evolueaza si ele si de aceea am acest punct de vedere. Eu n-am vazut decat niste desene pe care le poate face cineva intr-o zi. Acolo nu era un proiect, ci era un desen despre cum ar arata un stadion. Daca exista mai mult de atat, e foarte bine, mie nu mi s-au aratat decat 2 sau 3 desene care aratau aspectul stadionului si atata tot”, a declarat primarul Timisoarei.

Pentru ca „studiile sunt vechi”, Executivul Primariei Timisoara va lansa in perioada urmatoare un concurs de solutii international pentru proiectarea noului stadion al Timisoarei.

Acesta ar urma sa aiba intre 40.000 si 45.000 de locuri si sa se intinda pe locul actualului stadion Dan Paltinisanu. Primarul vrea si spatii comerciale, dar si parcare langa stadion. Pentru toate acestea spera la fonduri europene pentru 2014 – 2020.

„Ne dorim un stadion cu o capacitate intre 40.000 si 45.000 de locuri, care sa poata gazdui evenimente sportive si artistice de prim rang. Dorim ca in masura in care programele europene pentru 2014 – 2020 o vor permite, finantarea principala sa fie asigurata din fonduri europene. Deocamdata nu cunoastem specificatiile programelor europene, abia saptamana trecuta au fost stabilite fondurile pt aceasta perioada. Eu sunt optimist ca de la toamna Timisoara va avea din nou o echipa de fotbal in Liga I, desigur aceasta este Poli, in noua sa formula. Sunt sigur ca in anii urmatori in Timisoara se va face din nou performanta de cel mai inalt nivel pentru Romania in domeniul fotbalului. Proiectul noului stadion si realizarea sa dorim sa le facem in parteneriat CLT si CJT. Am avut discutii cu dl presedinte Titu Bojin si vom stabili contributiile partilor”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Daca ACS Poli Timisoara va ajunge in Liga I inainte de construirea noului stadion, primarul Timisoarei promite ca nu-i va trimite pe jucatori sa se antreneze sau sa dispute meciurile pe stadionul de la Recas sau pe cel din Arad.

„Probabil vor juca pe stadionul CFR sau pe Baza 1 sau 2 a Politehnicii. Vom vedea, nu vorbim in nici intr-un caz de Arad”, a conchis Robu.

Fostul lider al CJT, Constantin Ostaficiuc: Sigur, 2012 nu e 2013

Nu imi place sa discut, nu am vazut declaratia domnului primar. Nu imi place sa discut din auzite, nu stiu ce a spus dansul. Acum o perioada de timp am comandat un studiu de prefezabilitate la o societate de arhitecti din Timisoara care a venit cu 3 propuneri pentru sala sport si teren de fotbal. Acele 3 propuneri au fost prezentate in CJT, ele fiind un punct de plecare pentru un eventual Studiu de Fezabilitate. Au rezultat 3 variante: separate, impreuna si suprapuse. Sunt ale CJT. La momentul respectiv am considerat ca e corect sa trecem la un alt nivel al dezvoltarii orasului. In 2011 au fost incepute, in 2012 au fost prezentate. Sigur, 2012 nu e 2013. Daca e cineva care poate sa le actualizeze e foarte bine. Sunt multe stadioane in Europa facute in anii 90 si sunt functionale si acum. Mi-as dori ca daca acestea nu sunt acceptate, sunt proaste, atipice, vechi, m-as bucura daca ar exista alte variante sa se intample in orasul nostru, sa avem un stadion nou, care sa fie la nivelul anului 2013 si sa nu fie invechit„, a declarat fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.