Noutati :

Spital, scoala si gradinita construite pe banii americanilor langa Timisoara, 300 de milioane de euro?

28 august, 2013 - 04:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Un consortiu american vrea sa construiasca, la marginea Timisoarei, spre Giroc, un complex format dintr-un spital, o scoala si o gradinita. In 30 de ani toate acestea vor intra in administrarea judetului Timis.

Jose Alcaniz, reprezentantul grupului de firme PMG a prezentat, in plenul Consiliului Judetean Timis, un proiect de 300 milioane de euro de construire a unui spital modern chiar pe locul fostei unitati militare de la Giroc. Alaturi de spital va fi si o scoala, dar si o gradinita.

PMG are proiecte de infrastructura si in alte tari. Initial cand ne-am adresat guvernului Romaniei, am venit cu o solutie de imprumut din fonduri guvernamentale, dar ulterior am considerat ca e mai viabila finantarea 100% a proiectelor. Astfel am venit cu proiecte adaptate la nevoile judetelor„, a declarat Jose Alcaniz care a adaugat ca fondurile cu care se va cosntrui acest complex vin din SUA.

Potrivit proiectului, spitalul va avea 600 de paturi, iar dotarile vor fi schimbate o data la trei-sase ani.

Constructia efectiva a spitalului se va finaliza in trei luni, iar in momentul amortizarii investitiei se va alatura si CJ Timis care va prelua 40% din actiuni. In 30 de ani, Consiliul Judetean Timis va fi unic proprietar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Toate bune si …minunate !! Daca constructia se va finaliza in 3 luni(? !)Timisul va intra in Cartea recordurilor !!