Noutati :

Speriati de BAC! 2.000 de absolventi din Timis nu s-au inscris la examenul de Bacalaureat din aceasta sesiune

3 iunie, 2014 - 12:02 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. In 30 mai s-au incheiat inscrierile pentru sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat. In timp ce reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean se asteptau la aproape 6.000 de candidati, din promotia curenta s-au inscris putin peste 4.000.


In total, s-au inscris la sesiunea din vara a Bacalaureatului 4928 de candidati, 851 dintre acestia provenind din promotiile anterioare, fiind absolventi care fie nu si-au dat Bac-ul la finalizarea liceului, fie nu au reusit sa-l ia pana acum. Doar 4077 de absolventi ai actualei generatii s-au inscris la Bacalaureat.

Examenul incepe in 10 iunie, cu evaluarea competentelor orale la limba si literatura romana. In 11 iunie debuteaza evaluarea competentelor lingvistice orale la limba materna, iar intre 16 si 20 iunie se desfasoara evaluarea competentelor digitale. Seria probelor orale se incheie in 27 iunie, odata cu evaluarea competentelor la o limba de circulatie internationala.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, adevarata piatra de incercare pentru absolventi, incep la finalul lunii iunie.

30 iunie – proba scrisa la Limba romana
1 iulie – proba scrisa la Limba materna
2 iulie – proba obligatorie a profilului : matematica sau istorie
4 iulie –  proba la alegere

In 7 iulie se vor afisa rezultatele, pana la ora 12.00. Intre orele 12.00 si 16.00 vor putea fi depuse contestatiile, iar  in 11 iulie are loc afisarea rezultatelor finale.

In judetul Timis vor fi 18 centre de examinare si 6 de evaluare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ce vor face „saracele universitati”.
  Cinste „exceptiilor” – si din fericire la unele facultati numarul acestora nu este chiar mic, la foarte multi dintre noii studenti se va reincepe „gasirea de noi solutii pentru cresterea nivelului cunostintelor de baza”.
  Traiasca Bolognia!
  (nu mai vorbesc de „fabricile de diplome” particulare sau te miri si de la ce universitati (no name).

  • CORECTIE:
   IN LOC DE: „la foarte multi dintre noii studenti se va reincepe …”
   CORECTEZ LA: la foarte multe universitati, facultati si specializari, pentru noii studenti, se va reincepe…

 2. Bravo , ati facut un mare r***t ! Cum ati putut suprapune Festivalul berii , cu Festivalul artelor si bacalaureatul ?!? Dobitocilor !