Speculantii si nesimtitii din pietele din Timisoara, ALUNGATI cu un nou regulament! Cum ii sperie?

TIMISOARA. Produse proaspete, de calitate buna, vandute in conditii de curatenie si civilizatie, scoase pe tarabe de producatori autentici!
Aceasta ar trebui sa fie descrierea fiecarei piete din Timisoara care se pregateste sa devina Capitala Culturala a Europei. Realitatea este insa departe.

Cum se pierde civilizatia in 70 km? Lectia sarba pentru Timisoara. FOTO!

Consilierii locali Adelina Tarziu si Stefan Sandu vor sa schimbe lucrurile si, incredintati ca sanctiunile mai drastice si tintit aplicate vor descuraja bataia de joc din piete, propun Consiliului Local Timisoara un Regulament al Pietelor modificat si imbunatatit.

Avand in vedere starea pietelor agroalimentare din oras am propus atentiei CL modificarea regulamentului de functionare a acestor piete prin interzicerea unor practici care aduc prejudicii imaginii, curateniei si igienii. Vrem ca pietele sa-si redobandeasca scopul initial de a asigura timisorenilor produse proaspete, de o calitate superioara si care sunt comercializate in conditii de deplina siguranta alimentara. De asemenea aceste masuri speram sa incurajeze prezenta in piata a producatorilor„, a scris consilierul Stefan Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local al PNL a precizat si care vor fi abaterile pentru care comerciantii vor fi aspru sanctionati, dupa noul Regulament.

a) Neasigurarea curățeniei și dezinfecției la locul de precolectare a deșeurilor provenite din activitatea pieței.
b) Neasigurarea curățeniei pe culoarele și încăperile cu acces public din piețe pe toată perioada programului de funcționare.
c) Neînlocuirea pubelelor, coșurilor de gunoi deteriorate din incinta piețelor și neigienizarea acestora.
d) Comercializarea fără drept a cărnii și preparatelor din carne, fără respectarea legislației Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în vigoare.
e) Comercializarea laptelui, produselor lactate, a cărnii și preparatelor din carne în condiții improprii, în afara vitrinelor frigorifice sau in vitrine frigorifice care nu functioneaza corespunzator.
f) Neafișarea la loc vizibil a unei copii a Atestatului de producător.
g) Neprezentarea documentelor care să ateste calitatea de producător sau comerciant, respectiv a documentelor de provenință a mărfurilor, la solicitarea organelor de control.
h) Folosirea altui mobilier destinat comercializării produselor decât cel pus la dispoziție de administrația pieței.
i) Modificarea suprafețelor meselor destinate comercializării produselor, folosind sisteme improvizate, lăzi, paleți.
j) Comercializarea, depozitarea produselor agroalimentare sau a mărfurilor de orice fel pe căile de acces și culoarele pietonale.
k) Depozitarea în perimetrul locului de vânzare a ambalajelor.
l) Abandonul de deșeuri vegetale sau ambalaje în incinta sau perimetrul pieței agroalimentare la finalizarea programului de funcționare.
m) Comercializarea murăturilor, a plantelor pentru ceai, a siropurilor din plante sau fructe, a preparatelor din fructe și legume fără a deține avizele prevăzute de legislația în vigoare.
n) Ocuparea cu mărfuri a unei suprafețe mai mari decât cea aprobată de administrația piețelor.
o) Folosirea de umbrele si pavilioane murdare si orice alt tip de improvizații inestetice.
p) Dormitul sau innoptarea în incinta piețelor agroalimentare sau în parcările și platourile adiacente acestora.
q) Ocuparea unui loc de vânzare în piețele agroalimentare fără drept sau fără cerere aprobată, respectiv înainte de expirarea interdicției aplicate cf. HCL186/2014, în cazul comercianților, producătorilor agricoli care au acumulat 3 puncte de penalizare.
r) Depozitarea sau mentinerea produselor, ambalajelor sau altor obiecte pe mese sau in jurul acestora sau in orice spatiu din perimetrul pietii dupa terminarea programului sau inainte de inceperea acestuia.

In urma cu cateva zile, consilierul local PNL Stefan Sandu dadea ca exemplu diferenta uriasa dintre Piata 700 Timisoara si piata din Varset, in Serbia, la numai 70 km departare.

piata-varset-timisoara-700

Cum se pierde civilizatia in 70 km? Lectia sarba pentru Timisoara. FOTO!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. fiti siguri ca aceste norme NU se vor respecta , in plus , nu am vazut sa scrie ceva despre penalizari .

  2. Vina cea mai mare o are ADMINISTRATORUL pieței. El este cel care ar trebui să fie toată ziua în piață și să atenționeze comercianții de îndată ce încalcă normele elementare de bun simț!

  3. Piete goale si curate. Taxe exorbitante sa nu se poata apropia nici producatorii, nici timisorenii. Speculantii sunt usor de identificat, de ce sunt omorati timisorenii care nu mai pot avea acces la produse naturale? Raspunsul este sigur: interesul marilor lanturi de comercializare, care platesc pentru a elimina de pe piata orice concurenta. Faptul ca ei vand la pret dublu fata de restul supermarketurilor similare din Europa, nu-l vede nimeni.